Contribuitori

7 metode pentru a spori performanța angajaților tăi într-o firmă mică

Redacția CARIERE › Mie, 2018-02-07 11:32
Atitudinea cu care angajații tăi se prezintă în fiecare zi la locul de muncă poate face diferența între un business de succes și unul al cărui final pare foarte aproape. Înainte de a trece la acțiuni severe față de cei care nu reușesc să performeze, regândește modul în care cultura firmei tale încearcă să răsplătească și să promoveze forța colectivă.

7 metode pentru a spori performanța angajaților tăi într-o firmă mică:

1. Ajută-i să simtă că fac parte dintr-o echipă

O firmă puternică, indiferent că se află sau nu la început de drum, este dependentă de forța echipei. Cele mai bune idei într-un mediu de business pot să apară individual, dar se pot dezvolta numai în urma unui proces colectiv de gândire. Ajută-ți angajații să se regăsească mai mult în firma ta și stimulează-le atașamentul oferindu-le beneficii prin care pot fi mai relaxați și orientați mereu spre o atitudine pozitivă, doi factori esențiali într-o productivitate mai mare și un plus de performanță.

 

2. Explică-le angajaților tăi cultura firmei

Modul în care un manager le comunică angajaților săi principiile de bază ale firmei este extrem de important. Poți dezvolta broșuri speciale pentru fiecare angajat sau, mai bine, poți discuta direct cu ei despre viziunea și ambițiile firmei și ceea ce vrei să vezi de la fiecare angajat în parte.

3. Oferă-le oportunitatea de a acumula cât mai multă informație

Potrivit publicației americane Business Know How, training-urile pentru angajați reprezintă una dintre cele mai bune forme de motivare și de creștere a firmei tale. Nu te teme că vei investi în pregătirea unor oameni care mai încolo ar putea părăsi firma. Mai bine așa, decât să lucrezi alături de angajați nepregătiți corect.

4. Deleagă atribuțiile

Nu lua prea multe sarcini asupra ta și învață să delegi corect atribuțiile în jurul tău. În acest fel vei reuși să îi ții motivați pe angajați, oferindu-le constant provocări în cariera lor. Creșterea lor înseamnă mereu și un plus pentru firma ta.

5. Clarifică așteptările pe care le ai

Odată cu noi sarcini, fiecare angajat trebuie să primească și o linie clară cu indicatorii de performanță pe care îi aștepți. În acest fel, vei putea face o evaluare finală corectă și transparentă, iar angajatul va ști în fiecare moment ce trebuie să urmărească. Confuzia nu a fost niciodată un factor care să ducă spre performanță.

6. Organizează evadări cu toată echipa

Ieșirile anuale cu angajații tăi vor consolida echipa și va ajuta la ruperea unei rutine la nivel de relații între ei. Te vor descoperi și într-un alt context decât acela în care ești șeful lor, iar tu vei putea să-i vezi pe ei într-o altă lumină.

7. Fii cinstit cu ei

Dacă ești nemulțumit de activitatea unui angajat, spune-i acest lucru și ajută-l să repare lucrurile unde nu reușește să performeze. La fel și în situația unui salariat care face o treabă excelentă în firmă. Arată-i mereu că îi apreciezi eforturile și munca, motivându-l astfel să continue lucrurile bune pe care le face în firmă.

Este foarte important ca angajații tăi să nu te privească doar ca pe un simplu șef care dă ordine, ci ca pe un lider pe care îl admiră și pe care vor să îl urmeze. Performanța lor individuală și de echipă va fi mereu influențată de modul în care tu reușești să gestionezi relațiile cu angajații tăi.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: baranq

0 comentarii 2525 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter