Leadership

Cea mai importantă însușire a unui lider adevărat, conform CEO-ului poreclit „Neutron Jack”

Constantin Pescaru › Vin, 2018-04-13 17:40
Jack Welch a făcut o treabă foarte bună la conducerea companiei GE. În timpul mandatului său (1981-2001), gigantul american și-a crescut valoarea cu 4.000%, așa că nu e de mirare că este unul dintre cei mai de succes CEO din istoria SUA.

Numai că stilul său de leadership a fost puțin controversat. Welch e cunoscut pentru faptul că era un lider dur și orientat către obținerea de rezultate.

El și-a câștigat porecla de ”Neutron Jack” grație valurilor de concedieri agresive pe care le-a făcut în anii 1980.

Această politică e cunoscută sub numele de ”curba vitalității”.

Cu toate că o astfel de metodă nu se mai aplică în organizațiile de azi, Welch i-a influențat pe mulți CEO în ultimele decenii, care s-au folosit de unele strategii de-ale acestuia în propriile companii.

Însă în ciuda renumelui său, Welch a dat un răspuns neașteptat la întrebarea ”care e cea mai importantă însușire a unui lider adevărat?”. 

El crede că generozitatea este cheia.

Dar acest lucru nu are legătură cu banii sau cu actele de caritate. În fapt, Welch spune că un lider adevărat știe cum să se comporte cu oamenii lui, adică e bun, înțelegător și altruist.

0 comentarii 651 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter