Leadership

„Ce înseamnă, în viziunea mea, leadershipul feminin? Un strop de emoție în plus”

Roxana Roseti › Vin, 2018-05-11 12:11
Lucrează în această fabrică chiar de la înființare, în 2002. A parcurs, pe rând, funcțiile de inginer de calitate, manager de calitate, iar de anul trecut este Director General. Cum este să ai, ca femeie, un parcurs atât de îndelungat, într-un domeniu deloc simplu?
Stăm de vorbă cu Amalia Săceleanu, plant manager ADIENT Trim Pitești. Ea este femeia ale cărei repere profesionale tocmai le-am descris mai sus. O carieră ca o provocare: să fii de atâția ani ”pe baricade“ înseamnă ceva.

Amalia Săceleanu a apreciat întotdeauna precizia lucrurilor clare, de aceea a ales să urmez cursurile Universităţii Politehnice din Bucureşti. Nu a fost o alegere clasică, însă a simţit că i se potriveşte. Apoi, la terminarea facultăţii, s-a întors acasă şi a aplicat pentru un post de Inginer de Calitate în cadrul Johnson Controls – denumirea de atunci a companiei. „Iată-mă tot aici, 16 ani mai târziu!”
 
E o provocare pe care și-a asumat-o cu entuziasm, în fiecare dintre etape. „În 2002 eram cu toţii la început de carieră, cu o energie debordantă şi o dorinţă majoră de a învăţa lucruri noi. Încă de atunci aveam convingerea că viitorul ne va rezerva multe surprize plăcute. Acum, 16 ani mai târziu, mi s-a confirmat faptul că am luat cea mai bună decizie atunci când m-am alăturat echipei ADIENT Trim Piteşti. Am reuşit să ajung până aici pentru că îmi iubesc meseria şi am alături o echipă de profesioniști alături de care lucrez zi de zi pentru ca fabrica noastră să fie un reper în producţia de tapiţerii pentru scaune auto”.
 
„Oamenii noștri spun că este locul în care învață o meserie”
 
Cum ar defini funcția pe care o deține acum și cum anume i-a schimbat viața profesională? Având în vedere că a conduce o fabrică este un rol care aduce cu sine o responsabilitate importantă. „Am peste 2.000 de angajaţi în subordine care îşi construiesc o viaţă la noi, în Adient. Oamenii noştri spun că este locul în care învaţă o meserie şi se dezvoltă profesional, iar eu, la rândul meu, am mereu ceva de învăţat din modul în care răspundem împreună la provocări. Încerc să privesc lucrurile în perspectivă, fără a renunţa la dimensiunea umană şi sunt acolo pentru colegii mei, ori de câte ori este nevoie de mine. Nu am avut niciodată ca obiectiv să ajung într-o funcţie sau alta. Mi-am propus, în schimb, să fac lucrurile cât mai bine şi să investesc respect şi încredere în cei din jurul meu”.
 
Este considerată o femeie de afaceri de succes. Dar ce înseamnă succesul pentru Amalia Săceleanu? Faptul că îmi iubesc meseria. Aceasta este, din punctul meu de vedere, cea mai realistă definiţie a succesului. Nu cred că poţi avea performanţe reale, pe termen lung, într-un domeniu în care nu te regăseşti, iar fără dorinţa de a învăţa în permanenţă, de a-i asculta pe ceilalţi este, de asemenea, greu să progresezi. Succesul înseamnă mândria lucrului bine făcut”.
 
Desigur, în tot acest carusel al întrebărilor intervine, cu sinceritate, întrebarea dacă această doamnă cu o îndelungată și complexă profesie mai are timp de viața personală. „Încerc să păstrez un echilibru şi, de aceea, timpul liber mi-l petrec, cu precădere, alături de familie şi prieteni. Mă relaxez privind filme de comedie, mergând la cumpărături sau uneori la SPA. Îmi place să citesc, în special cărţi de dezvoltare personală, însă la fel de mult îmi place să gătesc şi să ascult muzică. Sunt momente simple, în care mă încarc cu energie pozitivă”.
 
Respectul pentru ceilalți, comunicarea sinceră, obiectivitatea
 
Ce înseamnă, în viziunea dumneaei, leadershipul feminin? „Un strop de emoţie în plus. Cred că aceasta este singura diferenţă reală între leadership-ul masculin şi cel feminin, în rest reperele se păstrează – respectul pentru ceilalţi, comunicarea sinceră, obiectivitatea, transparenţa şi recunoaşterea meritelor.
 
Ascensiunea într-o anumită funcţie nu vine la pachet cu un manual de utilizare, de aceea trebuie să analizezi, să asculţi şi să recunoşti atunci când poate nu iei cele mai inspirate decizii. Vor exista întotdeauna lucruri pe care nu le ştii şi le poți învăţa de la cei din jur. Este important să întrebi şi să fii cu adevărat prezent, să îi faci pe oameni să simtă că aparţin unei echipe, că sunt uniţi de un scop comun”.
 
Stabilitatea și transparența sunt principii pe care se bazează relația cu angajații
 
În ceea ce privește majorarea salariilor de încadrare ale angajaților, începând cu luna ianuarie a acestui an, directoarea generală susține că acest proces fost un moment firesc în parcursul organizaţional. „Fiecare dintre noi îşi investeşte aici cunoştinţele, priceperea şi timpul pentru ca ADIENT Trim Piteşti să fie un nume important în domeniul nostru de activitate. Ştim asta, iar stabilitatea şi transparenţa sunt principii pe care se bazează relaţia cu angajaţii. Aşa că am luat o decizie pe termen lung, majorând salariile de încadrare pentru întregul colectiv, deşi multe companii au apelat la bonus-uri”.
 
Referitor la setul de valori după care se ghidează atât în viața profesională, cât și în cea personală?, Amalia Săceleanu recunoaște că sinceritatea fațe de sine însăși și consecvenţa o ajută să privească orice situaţie cu o mai mare deschidere. Nu există o <Amalia Săceleanu> în fabrică şi o alta în timpul liber, din punct de vedere al valorilor. „Indiferent de moment, apreciez integritatea, onestitatea, hărnicia, profesionalismul sau devotamentul de care dau dovadă cei din jurul meu. La rândul meu fac tot posibilul pentru a mă ridica la înălţimea aşteptărilor lor. De cele mai multe ori, în viaţă, trebuie mai întâi să oferi ca să primeşti”.
 
Proiecte pentru viitor
 
În toamna anului trecut, în fabrica ADIENT din Piteşti s-a mărit capacitatea de producţie, pentru a face faţă cererii existente în piaţă. „A fost un semnal extrem de bun în privinţa calităţii muncii noastre şi îmi propun ca acest parcurs ascendent să continue, să adăugăm noi proiecte şi să întâmpinăm noi colegi. O altă direcţie importantă este investiţia în echipă şi aici mă refer, în special, la oportunităţile profesionale pe care le gândim pe termen lung pentru angajaţii actuali, pentru asigurarea unui mediu de lucru la cel mai înalt nivel”, explică Amalia Săceleanu. Care adaugă că în paralel se investește în formarea profesională a tinerilor şi se lucrează îndeaproape cu autorităţile din educaţie prin proiectul Start Your Career. Mai nou, există implicarea pentru dezvoltarea învăţământului dual. „Sunt numai câteva exemple de proiecte importante, pe care le realizez alături de colegii mei, şi care vor să transforme activitatea noastră într-un motiv de mândrie sub semnătura Made in ADIENT Trim Piteşti”.
Restul sună ca o poveste, reală însă și cu termeni foarte preciși: ADIENT Trim din Piteşti este un angajator important din județul Argeș. Compania caută oameni harnici, într-o lume în mișcare! Toate celelalte se învaţă, odată ce ai trecut pragul fabricii!

Un lucru foarte important: “Regula de bază pe care o aplic în leadership este că indifferent de înălțimea scaunului pe care te afli, este important să fii cu picioarele pe pământ, oricare ar fi numărul de oameni pe care îl ai în subordine“.


Articol preluat din numărul 245/martie 2018 al Revistei CARIERE. Pentru detalii legate de abonare, click aici.  

0 comentarii 978 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter