Leadership

Câți șefi sunt într-un lider?

Felicia Luca › Mie, 2018-07-18 12:50
E un privilegiu să ai impact asupra vieții oamenilor. Ai grijă de succesul și de binele lor.
foto: Pixabay

Fii the Chief Meaning Officer

Trebuie să comunici echipei tale unde mergeți, de ce mergeți acolo și, cel mai important, ce au ei de câștigat atunci când ajung la destinație împreună cu tine. Liderilor le place foarte mult să vorbească despre unde se merge și de ce, dar scapă mereu din vedere această ultimă parte. Dacă aveți o schimbare de făcut, nu uitați că oamenilor nu le place schimbarea. Trebuie să le spuneți ce au ei de câștigat dacă se schimbă, alături de tine. Trebuie să fii Chief Meaning Officer și să transmiți tuturor oamenilor din echipa ta sensul și scopul călătoriei pe care o faceți împreună și în ce fel le va fi mai bine atunci când ajungeți la destinație.

Fii the Chief Broomer

Înlătură din calea echipei sale talmeș-balmeșul de reguli, și obstacole care blochează drumul către obiectivul stabilit. Nu le poți da oamenilor o treabă de făcut, după care să le lași în cale multă birocrație și grămezi de cutii. E ca la curling - trebuie să mături suprafața de gheață din calea pietrei de curling. Fii Măturătorul Șef și curăță terenul pentru ca oamenii din echipa ta să fie liberi să acționeze și să poată face tot ceea ce este necesar pentru a împlini visele și obiectivele pe care le-ați stabilit.

Fii the Chief Generosity Officer

Să ai gena generozității. Bucură-te de succesul celorlalți. Trebuie să-ți placă să-ți promovezi oamenii, să fii bucuros să-i răsplătești. Nu poți fii și lider și invidios în același timp. Pune-te în pielea lor și simte împlinirea lor, pentru ca să vrei să o sărbătorești și tu. Fă în așa fel încât te simți energizat când dai măriri de salariu și bonusuri.

Fii the Chief Fun Officer

Energizează-ți echipa. E treaba liderului să aibă grijă ca munca să fie o sursă de bucurie pentru echipa sa. Căutați orice prilej de a sărbători și bucurați-vă – sunt atâtea mici victorii pe care le puteți marca. Orice mare victorie e făcută din multe victorii mici. Ai grijă să vă simțiți bine la serviciu. Dacă ești plictisit, trage-ți două palme. Nu poți fi și lider, și „supărat ca văcarul pe sat”, cum spune vorba din bătrâni.

E un privilegiu să ai impact asupra vieții oamenilor. E mare lucru. Bucură-te de asta. Ai grijă de succesul și de binele lor.

Sursa: Jack Welch

0 comentarii 955 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter