Leadership, Actual

A apărut noul număr al Revistei CARIERE!

Daniela Palade Teodorescu › Mie, 2018-06-20 11:37
În ediţia de iunie, Revista CARIERE te inspiră cu articole care aduc o nouă perspectivă în analiza dilemei care ne preocupă în noua eră digitală : cum rămânem umani în era inteligenței artificiale și care este rolul culturii organizaționale în valorificarea tehnologiei?

Cum rămâi OM în era AI?

E nevoie de valori umaniste care să guverneze cultura organizațională a viitorului

Cu toate că Technology vs Humanity sună ca o declarație de conflict, situația e mult mai pașnică și departe de scenariile de film în care oamenii sunt cotropiți de roboți. Un rol major în gestionarea acestei paradigme îl au liderii marilor companii care trebuie să își reconfigureze strategiile, modelele de business și să regândească politicile de resurse umane în contextul digitalizării masive și a erei tehnologiilor disruptive. Iar capacitatea de a rămâne umani pare să fie răspunsul paradoxal la multele dileme ale acestor vremuri atât de turbulente.

Despre ce anume îl face pe un lider să aibă succes în nişte medii de afaceri foarte volatile, precum cele asociate cu schimbările disruptive, cât de importantă este cultura organizațională în valorificarea tehnologiei, cum învățăm să conviețuim cu roboții ca antreprenor și ca angajat, cum arată cultura organizațională a viitorului și cum rămânem umani în era inteligenței artificiale au dezbătut specialiștii invitați în panelul de discuție pe această temă arzătoare.

Leadership strategic

Angajatori, prețuiți-vă talentele azi ca să nu le pierdeți mâine!

Revoluția digitală reconfigurează piața muncii peste tot în lume. Criza talentelor este un subiect global care constrânge angajatorii în a-și reinventa politicile de resurse umane. Digitalizarea nu poate rezolva decât parțial această criză, așadar accentul cade tot pe calitatea umană a angajaților și a angajatorilor.

Interviurile ediției

Gerd Leonhard: Fii prezent în viitor

Viitorul este acum, a sosit, iar de acum înainte va tot sosi atât de repede, încât va fi mereu prezent. Viitorul este acum. Dacă ai clipit când a venit, viitorul va trece pe lângă tine. Despre cum să nu fim absenți din viitor am stat de vorbă cu Gerd Leonhard – futurist, umanist, scriitor și speaker principal.

Cătălina Oana Curceanu: În cercetare, nu există orar de lucru, ci doar bucuria descoperirii

Cătălina Oana Curceanu este prim-cercetător în domeniul fizicii particulelor elementare şi al fizicii nucleare, în cadrul Laboratori Nazionali di Frascati, Istituto Nazionale di Fisica Nucleare (Roma, Italia).

Economia digitală: Estonia, un exemplu de bune practici pentru România

E un fapt cunoscut că Estonia a devenit un punct de referință în digitalizare, atât ca rapiditate a procesului, dar și a eficienței cu care funcționează. Deși această țară mică a făcut și ea parte din blocul comunist și a experimentat sechele istorice asemănătoare României, forța cu care s-a desprins de restul țărilor sovietic-comuniste este impresionantă. Felul în care a implementat tehnologia de ultimă oră la un nivel atât de eficient și funcțional o face unică în Europa și în lume, un adevărat exemplu de bune practici. Pentru a înțelege mai bine fenomenul l-am rugat pe jurnalistul letonian Maigurs Zigurs să ne vorbească despre o țară pe care o cunoaște destul de bine. Și ca să ieșim din teorie, un antreprenor român descrie experiența sa de e-residency în Estonia.

Tendințe

Digital Vortex e o serie de articole care analizează modul în care perturbarea digitală modifică dinamica concurențială tradițională în practic orice domeniu de activitate – și ce se poate face pentru integrarea în noua dinamică.

0 comentarii 811 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter