Leadership

Antoaneta Mareş este un promotor al valorilor şi creaţiilor tradiţionale româneşti

Constantin Pescaru › Vin, 2017-12-08 12:00
Bluza tradițională este epicentrul tradițiilor românești. Antreprenoarea Antoaneta Mareș a deschis magazinul online Blouse Roumaine Shop, care adună porturi create de diverşi artişti artizanali. Ea colaborează cu două cooperative meșteșugești, din Hațeg și Târgoviște, dar și cu particulari talentați din Breaza, pentru care reprezintă singura sursă de venit. Piesele vestimentare sunt facute la comandă, iar 30% dintre comenzi ajung la export. În viitor, țintește colaborări corporate pentru piața internă și o extindere în cât mai multe țări. Ea îmbină tradiționalul cu modernul, astfel că Google AdWords a reprezentat un canal bun de promovare.

Antoaneta Mareș este nominalizata la Gala Revistei CARIERE 2017 la categoria "Exclusiv românesc". pentru a vota, puteţi accesa http://www.gala-cariere.ro/.

Tânăra antreprenoare s-a gândit acum câţiva ani că e cazul să modernizeze comerţul de artizanat.

Inspiraţia i-a venit după ce a văzut-o pe cântăreaţa Adele îmbrăcată într-o bluza inspirată de motivele tradiţionale, dar şi de designerul Tom Ford, care a pus pe coperta revistei Vogue o ie reinterpretată.

Aşa a apărut ideea magazinului online Blouse Roumaine Shop, un loc în care frumuseţea acestor creaţii să îşi găseasca o casă.

Ea susţine că magazinul are o direcţie clară de fashion şi design modern, care să fie pus la dispoziţia producătorilor de bluze tradiţionale.

Investiţia iniţială a fost de 10.000 de euro şi a ajuns să îşi recupereze suma după primele şase luni. De atunci ea se implică constant în noi proiecte.

Circa 80% din clienţii magazinului online sunt persoane cu vârste cuprinse între 25-35 ani, din România, din mediul urban, iar 20% din comenzi vin din afara ţării, de peste tot din lume, dar mai ales din Franţa. De asemenea, magazinul are contracte şi cu diverşi retaileri, iar portofoliul de produse se extinde periodic cu noi categorii de obiecte, toate realizate de designeri români care se inspiră din cultura şi tradiţiile româneşti.

Blouse Roumaine Shop este un brand ce facilitează accesul elementelor culturii autohtone către piaţa internaţională. Piesele vestimentare sunt facute la comandă, iar 30% dintre comenzi ajung la export.


Antoaneta Mareș este nominalizata la Gala Revistei CARIERE 2017 la categoria "Exclusiv românesc". pentru a vota, puteţi accesa http://www.gala-cariere.ro/.


0 comentarii 902 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter