Leadership, Management, Actual

Acest CEO îşi conduce compania ca pe o echipă de baschet formată din 2.000 de jucători

Constantin Pescaru › Joi, 2017-02-16 10:58
Mat Ishbia este directorul executiv al companiei de servicii financiare Unites Shore şi îi place să spună că îşi conduce afacerea ca pe o echipă de baschet cu 2.000 de jucători. 
Foto: Captura YouTube

Mentalitarea lui îşi are rădăcinile din zilele când juca la echipa de baschet Michigan State Spartans, antrenată de Tom Izzo.

Acum să nu va gândiţi că omul de afaceri le spune subordonaţilor să facă aruncări libere la coş sau să dea ture. Nici pe departe. El susţine că îşi încurajează întotdeauna angajaţii să pună întrebări, potrivit Business Insider
 
Această practică era încurajată şi de Tom Izzo, antrenorul „spartanilor”. Când l-a întrebat de ce îi obligă pe jucători să se trezească cu noaptea-n cap pentru a face antrenamente, Izzo i-a explicat lui Ishbia că rutina îi împiedică pe baschetbalişti să consume alcool şi să piardă vremea prin cluburi.

Mai mult, echipa lua micul dejun împreună, aşa că era un moment bun pentru formarea unor legături strânse între jucători.

În plus, Mat Ishiba i-a pus tot felul de întrebări antrenorului şi i-a observat tacticile, astfel că şi-a făcut o idee destul de clară despre modul în care trebuie să conduci o echipă. Şi apoi, când şi-a deschis propria firmă, a pus în practică tot ce a învăţat de la antrenorul său.

„Nu îmi pasă despre ce e vorba, poţi să mă chestionezi în legătură cu orice. Întotdeauna îţi voi explica de ce vreau să fac ceea ce vreau să fac. Poate că nu vei fi de acord cu mine în totalitate, însă măcar îmi vei cunoaşte motivele”, a explicat Ishbia.

0 comentarii 916 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter