Leadership

7 caracteristici ale mentalității digitale

Felicia Luca › Mar, 2018-07-10 13:13
Cuvântul „digital” este pe buzele tuturor, dar organizațiile se cam poticnesc în încercările lor de a pune în practică o strategie holistică și un plan de implementare care să ia în considerare toate mega-shift-urile anunțate de forțele digitale.
foto: Pixabay

Forțele digitale – Social Media, Big Data, tehnologia Cloud, Computerizarea, Inteligența Artificială, Robotica etc – dezintermediază, perturbă și deconstruiesc vechea ordine a lumii. Pentru gestionarea mega-perturbărilor erei digitale este nevoie de o mentalitate digitală – care nu este același lucru cu a avea cunoștințe tehnice sau cu a utiliza cu ușurință Facebook, Twiter sau Instagram.

Mentalitatea digitală presupune un set de comportamente și atitudini care le permit oamenilor și organizațiilor să înțeleagă care sunt posibilitățile specifice erei digitale, să se folosească de beneficiile acesteia pentru a avea o viață personală și profesională mai împlinită și să proiecteze spații de lucru conectate, concentrate pe om și pe scop.

Oamenii care au mentalitate digitală înțeleg puterea tehnologiei de a democratiza, de a scala și accelera orice formă de acțiune și de interacțiune. Mentalitatea digitală te ajută să înțelegi amploarea impactului pe care îl are era digitală, precum și abilitățile și atitudinile necesare pentru a-i face față cu calm.

Iată câteva caracteristici cheie ale mentalității digitale:

Abundență
Puterea digitalului este transformatoare. Oamenii și organizațiile care acționează dintr-o mentalitate concentrată pe lipsă, deficit, limitare, care acumulează informații, se cramponează de putere și care percep lumea ca fiind un joc cu sumă nulă nu vor funcționa optim în lumea digitală. Mentalitatea concentrată pe abundență – care presupune colaborare și cooperare, deschidere la minte, recunoștință, apreciere și încredere – este semnul distinctiv al lumii digitale și conectate în care trăim. În această lume vor prospera organizațiile care adoptă această mentalitate.

Concentrare pe creștere și dezvoltare
În cartea sa, Mindset: The New Psychology of Success (Tipul de gândire: noua psihologie a succesului), Carol Dweck face diferența dintre gândirea fixă și gândirea deschisă și analizează modul în care aceste două tipuri de gândire influențează percepția oamenilor cu privire la abilitățile pe care le au. Oamenii cu gândire fixă cred că inteligența este statică, ceea ce nu este propice schimbărilor de comportament. În consecință, acestor oameni le va fi greu să dezvolte agilitate la învățare și să se adapteze la o lume ambiguă, aflată în permanentă și rapidă schimbare. Pe de altă parte, oamenii cu gândire deschisă, concentrată pe creștere și dezvoltare vor profita de fiecare oportunitate pentru a utiliza toate resursele de care au nevoie pentru a-și crește performanțele. Aceștia sunt oamenii care, de obicei, se bucură să ofere informații și o fac de bunăvoie, care pun întrebări și care încearcă mereu noi moduri de a face lucrurile. Este evident că lumea digitală necesită continuă explorare, experimentare și învățare. Iar oamenii cu mintea deschisă și concentrată pe creștere vor face tot ceea ce ține de ei pentru a învăța lucruri noi, vor prelua responsabilitatea propriului proces de învățare și dezvoltare și vor avea tăria de caracter necesară pentru a depăși obstacole.

Agilitate
A fi agil înseamnă mai mult decât a te adapta la schimbare. În vremea tehnologicului perturbator trebuie să reușim să prevedem schimbările înainte ca acestea să se manifeste. În acest context, agilitatea include capacitatea de a ne scana domeniul de activitate și ecosistemul organizațional și de a ține pasul cu ceea ce se petrece, pentru a rămâne relevanți pe piață. În era digitală, asta înseamnă să te descurci cu tehnologia, să vezi schimbarea ca pe o oportunitate și să accepți noi moduri de lucru fără să te simți amenințat.

Confort cu ambiguitatea
În  lumea VUCA, caracterizată prin volatilitate, incertitudine, complexitate și ambiguitate, schimbarea este un mod de viață. Viața este o perpetuă stare beta. Prin urmare, este esențial să te simți confortabil în ambiguitate, să iei decizii pe bază de informații incomplete, să schimbi traseul din mers, în timp ce te afli în plină explorare și experiementare. În plus, conceptul de „angajat” se transformă, la rândul său – acum îi include și pe lucrătorii permanenți, pe colaboratori, pe lucrătorii tranzacționali, dar și pe vânzători, parteneri, concurenți, ca să nu mai vorbim de consumatori și clienți. Întrebarea este cât de pregătiți suntem pentru a face față unui astfel de flux.

Minte de explorator
Mentalitatea digitală include utilizarea tehnologiei ca instrument de explorare. Firea de explorator și curiozitatea înnăscută, care să te facă să treci de responsabilitățile postului și să-ți explorezi domeniul de activitate, este o abilitate esențială. Descrierea postului nu mai poate include complexitatea excepțiilor aferente. Rămân relevanți oamenii care profită de fiecare oportunitate pentru a învăța și a explora teritorii noi, adăugând atât la valoarea proprie, cât și la valoarea organizației.

Colaborare
Colaborarea este mantra acestei ere. Suntem bombardați fără încetare de schimbări multe și neprevăzute. Un astfel de nivel de complexitate necesită diversitate de gândire, de abordări și de idei, iar experiența și expertiza din trecut nu sunt neapărat de ajutor când vine vorba de viitor. Pentru a inova și a crea valoare într-un context atât de dinamic este nevoie ca oameni cu perspective și abilități cognitive diverse să lucreze împreună. Numai prin colaborare pot fi înțelese problemele și pot fi definite practicile cele mai potrivire pentru soluționarea acestora.

Diversitate
Colaborarea nu asigură incluziunea. Diversitatea cognitivă ne ajută să înțelegem diversitatea. Oamenii care gândesc la fel vor inova mai greu atunci când se confruntă cu excepții sau cu provocări noi. În astfel de cazuri este nevoie de modele mentale diferite și de perspective divergente. Asta ne poate salva de diverse forme de subiectivism. A avea o minte digitală înseamnă să treci dincolo de aparențe, dincolo de ceea ce este evident, să intri în dialog cu minți diferite și să poți adopta și idei radical diferite.

Sursă:
7 Characteristics Of A Digital Mindset

0 comentarii 478 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter