Actual

Directoarea Montessori School of Bucharest, Antreprenorul lunii noiembrie ales de Ambasada SUA

Ella Moroiu › Mar, 2015-11-17 17:50
Ana Maria Brezniceanu, fondatoarea Montessori Kindergarten of Bucharest și Montessori School of Bucharest, a primit marți titlul „Antreprenorul lunii noiembrie”, din partea ambasadorului Statelor Unite ale Americii la București, Hans G. Klemm.
©Lucian Crusoveanu / Public...
Fondatoarea celor două instituții de învățământ private din București și-a început demersul educațional în urmă cu opt ani, când a deschis prima grupă de grădiniță, într-un mic sediu de pe strada Gheorghe Pop de Băsești. Cei opt copii de atunci au crescut odată cu grădinița, apoi au mers în continuare la școală, aducând între timp în jurul lor alți și alți copii crescuți în spiritul Montessori. În sediul actual, mult mai mare, lucrează astăzi 140 de copii cu vârste între 2 și 12 ani, îndrumați de 22 de educatori, profesori și învățători.

De ce a apucat pe acest drum Ana Maria Brezniceanu? După cum a precizat și ambasadorul SUA la București, Hans G. Klemm, fondatoarea MSB și MKB a petrecut trei ani în Canada, la studii doctorale în educație globală, unde a cercetat diverse abordări educaționale, inclusiv Montessori. Înapoi în România, a descoperit că opțiunile de educație preșcolară care ar fi existat pentru fetița sa nu erau deloc adaptate la timpul prezent, nici în sistemul public, nici în cel privat. Așa că a decis să creeze, în 2007, o instituție adaptată la nevoile de dezvoltare ale copilului, Grădinița Montessori din București. A fost și prima grădiniță Montessori care a primit autorizație din partea Ministerului Educației Naționale. Patru ani mai târziu, la cererea părinților, primii copii ai grădiniței și colegii lor sosiți pe parcurs au început școala primară.

Așa cum știți, sper, în fiecare lună, Ambasada SUA a încercat să promoveze persoane sau companii din România care au înțeles potențialul unei idei sau oportunități noi de afaceri, iar apoi au dezvoltat cu energie și curaj un plan atent pentru a transforma acea idee în realitate”, a spus ambasadorul SUA, la sediul MSB și MKB. „Pasiunea sa pentru educația copiilor și spiritul antreprenorial au determinat-o să înființeze școala, oferindu-le astfel și altor părinți din România o opțiune educațională suplimentară, cu înalte standarde. A găsit o nișă neexplorată în spațiul educațional românesc și a înțeles nevoia părinților pentru mai multe opțiuni pentru educația celor mici. Astăzi, în Săptămâna Mondială a Antreprenoriatului și Săptămâna Internațională a Educației, o felicit pe doamna Brezniceanu pentru înființarea Școlii Montessori din București. Ana Maria întruchipează principalele calități ale unui antreprenor: inventivitate, pasiune și originalitate. Pentru o dezvoltare economică sustenabilă, România are nevoie de cetățeni inovatori, creativi și cu spirit antreprenorial. Îi acordăm recunoaștere doamnei Brezniceanu pentru contribuția sa foarte importantă la construirea României de mâine, o Românie mai educată și cu mai mulți antreprenori”, a mai spus oficialul american.

0 comentarii 2644 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter