Wellbeing

Psihiatria, o carieră la care românii nu se înghesuie. Sau, poate nu e cerere

Dana Badea › Mar, 2017-10-10 19:01
Psihiatria e o o carieră la care românii nu se înghesuie. Sau poate nu e cerere....Avem 106 psihiatri la un milion de locuitori potrivit datelor publicate de Oficiul European de Statistică (Eurostat) de Ziua mondială a sănătății mintale, fapt care ne situează la coada clasamentului în statistica Eurostat. Campania din 2017 a Federației Mondiale pentru Sănătate Mintală (World Federation for Mental Health — WFMH) are ca temă ''Sănătatea mintală la locul de muncă'' și pornește de la faptul că mii de oameni cu probleme de sănătate mintală, din întreaga lume, sunt lipsiți de drepturile omului, fiind discriminați, stigmatizați, marginalizați, supuși abuzurilor emoționale și fizice de către comunitatea în care trăiesc.
sursa: pexels.com

România se află printre statele cu cel mai scăzut număr de psihiatri per locuitor. În 2015, majoritatea psihiatrilor din Uniunea Europeană (21%) își desfășurau activitatea în Germania (18.200 psihiatri). Urmează Franța ca pondere (15.200 psihiatri, 17%), Marea Britanie (11.800 psihiatri, 14%) și Italia (10.800 psihiatri, 12%). Cel mai mare număr specialiști per locuitor înregistrau Finlanda, Suedia, Olanda și Franța.

Opt state UE au înregistrat peste 200 de psihiatri la un milion de locuitori: Finlanda (236 de psihiatri la un milion de locuitori), Suedia (232) Olanda (230), Franța (228), Lituania și Luxemburg (ambele cu 225), Germania (223) și Grecia (219).


CITEȘTE ȘI: Șapte capcane în care pică noii lideri
La polul opus, nouă țări membre aveau mai puțin de 150 de psihiatri la un milion de locuitori. Cel mai redus nivel se înregistra în 2015 în Bulgaria (76 de psihiatri la un milion de locuitori), Polonia (90), Malta (95), Spania și România (ambele cu 106), Cipru (112), Portugalia (120), Slovenia (128) și Cehia (146).
La nivelul Uniunii Europene, în 2015, erau aproximativ 90.000 de psihiatri. 

Datele Eurostat au fost publicate cu prilejul marcării Zilei mondiale a sănătății mintale, în 10 octombrie.

0 comentarii 757 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter