Inspirație

Volumul “Transylvania Florilegium” - celebrarea diversității patrimoniului natural românesc. Cu o prefață semnată de Prinţul Charles

Roxana Roseti › Vin, 2018-05-25 13:37
Un eveniment multi-art organizat în jurul unei apariții editoriale excepționale, personalități și un vibe pozitiv de care România are mereu nevoie.
Este vorba despre faptul că Alteța Sa Regală Prințul de Wales a fost prezentă joi, 24 mai, în elegantul palat ce găzduiește Institutul Cultural Român din Londra, pentru a vizita expoziția de acuarele asociată volumului bibliofil “Transylvania Florilegium”, care celebrează unicitatea și extraordinara diversitate a patrimoniului natural românesc și pentru a participa la lansarea albumului omonim, apărut în condiții de lux la Editura Addison Publications. 

Atât lansarea albumului, cât și expoziția de la Institutul Cultural Român din Londra au făcut în ultimele zile obiectul unor articole elogioase în presă - dacă e să amintim doar cotidianul The Guardian sau revista de specialitate Gardens Illustrated, care au subliniat singularitatea ecosistemului de plante rare al României, fără corespondent în alte părți ale Europei. Albumul de lux “Transylvania Florilegium”, îngrijit de reputatul profesor și botanist dr. John Akeroyd, cu o prefață semnată de însuși A.S.R. Prințul de Wales, va apărea în două volume și un total de 124 de planșe realizate de-a lungul a șapte ani.

Înaltul oaspete a fost întâmpinat de președintele I.C.R., doamna Liliana Ţuroiu, și  de directorul I.C.R. Londra, domnul Dorian Branea. Vizita s-a efectuat în prezența ambasadorului României în Marea Britanie, ES domnul Dan Mihalache, şi a reprezentanților Addison Publications, Sir Nicholas Pearson şi Lady Henrietta Pearson,  inițiatorii expoziției și albumului aferent. Președintele I.C.R. a folosit acest prilej pentru a-i mulţumi moştenitorului coroanei britanice că a acceptat ca Fundaţia „Prinţul de Wales” din România să devină unul dintre partenerii Institutului Cultural Român în derularea programului de celebrare a Centenarului Marii Uniri.

Printre invitați s-au numărat o parte dintre cei 36 de artiști din întreaga lume care semnează cele 124 de acuarele, personalități ale scenei culturale londoneze, lideri ai comunității românești din Marea Britanie, precum și diplomați și diplomați culturali afiliați misiunilor românești din Londra și parteneri ai acestora.
După vizitarea expoziției și examinarea impunătorului album, ambele realizate la sugestia și cu susținerea sa, A.S.R. Prințul Charles, un adept al metodelor tradiționale de exploatare a resurselor naturale, s-a delectat cu o mică expoziție culinară cu produse bio și artizanale românești.

Evenimentul face parte din programul Institutului Cultural Român de sărbătorire a Centenarului Marii Uniri. Vernisajul expoziției și lansarea volumului au fost completate de o prelegere a dr. John Akeroyd, botanistul A.S.R. Prințul Charles, despre bogăția florei din România, de o expoziție de fotografie digitală având ca temă parcurile din București, precum și de inaugurarea unei instalații botanico-artistice, numită „Grădina Marii Uniri”, în piața Belgrave Square din apropierea Palatului Buckingham.
Întregul proiect se derulează în marja celebrului festival botanic Chelsea Flower Show, unul dintre cele mai vizibile evenimente internaționale din capitala britanică, fiind realizat de Institutul Cultural Român din Londra împreună cu un consorțiu de parteneri români și britanici.

0 comentarii 579 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter