Inspirație

Un proiect care a pornit de la nevoia de a aduce în România conversația globală despre a patra revoluție industrială

Roxana Roseti › Joi, 2018-02-08 13:05
Joi, 8 februarie se lansează Future Makers, programul educaţional de antreprenoriat pentru1.500 de tineri, ce cuprinde o competiţie de idei de business pentru viitor cu premii de 20.000 de euro.

Astfel, Future Makers invită tinerii pasionaţi de antreprenoriat şi de viitor să îşi pună ideile în aplicare în cadrul atelierelor de antreprenoriat şi în cadrul competiţiei de idei de business, scopul fiind acela de a angrena tineri (20-29 de ani) din Bucureşti, Iaşi, Cluj, Timişoara, Craiova şi alte centre universitare, în ateliere de antreprenoriat în perioada februarie-mai. Timp de 3 luni vor fi sprijinite în programul de incubare50 de idei finaliste, care vor fi transformate în planuri concrete de business. Echipele din incubator vor fi conectate cu alte startup-uri din reţeaua internaţională a Global Shapers, fiind oferitacces la mentori şi antreprenori de succes. La finalul competiţiei, echipele vor avea pitch-uri în faţa juriului.
 
Evenimentul va găzdui o dezbatere despre viitor şi ce ne asteaptă în următorii ani, cu Nicoleta Eftimiu, General Manager Coca-Cola România, Sorin Mîndruţescu, Country Manager Oracle Romania, Irina Anghel Enescu, Young Global Leader al World Economic Forum, Ioan Iacob, CEO Qualitance şi alţi antreprenori tineri de la Blinkr, UiPath, Taraba Virtuală, 7 card şi Unlike Show.
 
“Proiectul a pornit de la nevoia de a aduce în România conversația globală despre a patra revoluție industrială şi schimbările sociale generate de aceasta. Ştim că o mare parte dintre meseriile actuale probabil vor dispărea, dar credem că tinerii sunt în poziția de a participa la crearea unora noi şivrem să ii ajutăm.Un studiu pe care l-am realizat în peste 100 de țări din reţeaua Global Shapers în 2017 arată că 78,6%  dintre tineri consideră că tehnologia va crea noi locuri de muncă. Pentru cei mai mulţi, antreprenoriatul şi gândirea antreprenorială reprezintă factorii principali pentru dezvoltarea unui tânăr (40%) alături de accesul la internet şi la rețele de socializare. În acelaşi timp, 6 din 10 tineri consideră că dezvoltarea tehnologiilor va influenţa în mod direct job-urile/cariera, iar jumătate cred că le va afecta studiul şi modul de învăţare”, explică Oana Țoiu, Curator Global Shapers Bucharest Hub.

0 comentarii 565 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter