Inspirație

Semimaraton de solidaritate: 700 de oameni au strâns 300.000 de lei pentru copiii și adulții care înfruntă o boală incurabilă

Constantin Pescaru › Joi, 2018-05-17 16:04
Un adevărat maraton de solidaritate, mai mult decât o competiție sportivă: 700 de alergători, zeci de voluntari, sute de donații. 

#TeamHOSPICE, cea mai numeroasă echipă care a susținut o cauză umanitară, a participat în weekendul 12-13 mai la Volkswagen Bucharest Half Marathon 2018, în numele pacienților care înfruntă un diagnostic incurabil aflați în grija HOSPICE Casa Speranței.

În total, cu ajutorul sponsorilor, partenerilor, donatorilor și al alergătorilor, s-au adunat fonduri de peste 300.000 de lei în cadrul evenimentului sportiv. Aproape 70.000 de lei din suma totală reprezintă fonduri strânse prin intermediul conturilor create de membrii Team HOSPICE pe paginile lor de Galantom și donații individuale.

Cu această sumă, HOSPICE poate asigura gratuit pentru pacienții adulți și copii care suferă de boli incurabile 330 de zile de internare în unitățile cu paturi ale organizației, 390 de vizite la domiciliul pacienților și 1.000 de participări în centrele de zi ale fundației.

Fie că vorbim de cursa populară, de cea individuală, de ștafetă, de semimaratonul de 21 de km sau de cursa copiilor, 700 de alergători îmbrăcați în tricoul verde speranță au alergat sub sloganul „Contra cronometru, pentru timpul lor!”. 

Aceștia au fost susținuți pe conturile lor de Galantom de sute de prieteni care au donat pentru ca pacienții HOSPICE să beneficieze de sprijin și îngrijire paliativă.

Șase copii, pacienți HOSPICE, au fost prezenți și ei la start, pentru a demonstra că nicio linie de finiș nu e imposibil de trecut, atunci când ai preteni aproape. Ciprian, copil pacient, a făcut echipă cu Doru Todoruț, care l-a împins la cursa adolescenților. Duminică, Ana Baniciu și Anunța, mica sa prietenă de la HOSPICE, au participat împreună la cursa populară. Tot la cursa de 3 km au fost Ștefi, Alex, Robert și Claudiu – micii pacienți de la HOPSICE -  care participat împreună cu Andrei Roșu, Marius Alexe, Vasile Oșean și Claudiu Belețoiu.

De asemenea, din #TeamHOSPICE au făcut parte și 25 de paciente HOSPICE - femei curajoase care au privit boala direct în față, i-au transmis că nu le definește un diagnostic oncologic și au continuat să lupte. Într-o declarație puternică de perseverență, cele 25 de #Eroine au transformat cursa populară într-un mars al demnității și speranței.

Nu în ultimul rând, zeci de voluntari și prieteni optimiști ai HOSPICE au fost gazdele alergătorilor, atât la cort, cât și la punctul de hidratare. 

0 comentarii 223 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter