Inspirație

Schimbarea definește un spațiu mai potrivit pentru tine

Felicia Luca › Mar, 2018-05-22 12:10
Schimbarea îți revendică energia. Schimbarea este solicitantă. Schimbarea poate fi epuizantă. Dar întotdeauna vei trăi. Și vei crește.
foto: Unsplash - Stas Ovsky

Turându-ți motoarele pentru a face față,  nu numai ca vei trece de focul smulgerii din zona de confort și de chinul adaptării, dar  vei descoperi lucruri despre care nu știai, ți se vor dezvălui orizonturi pe care nu le bănuiai. Vei ajunge unde nici cu gândul nu gandiseși. Vei înțelege mai multe despre cum ești tu, despre ce resurse ai, ce ți se potrivește, ce vrei, încotro ți-e drumul.

Vei afla de la tine ce poți
Iar “ce poți tu”  îți va fi întotdeauna referință.
Sigur că statornicirea într-o nouă rânduială a elementelor esențiale ale vieții tale este delicată și anevoioasă. Însă efortul de a te adapta îți va trezi mintea și sufletul, îți va stimula atenția. Te vei trezi. Vei simți intens. Vei învăța mult. Vei înțelege mai bine tot felul de lucruri despre tine și viața ta. Vei crește.

Vei regăsi Nordul pe harta vieții tale
Pășește cu încredere pe acest drum, curat și proaspăt, către destinația rânduită pentru tine. Corrie ten Boom scrie: “Nu apuca nimic prea strâns. Ca să nu te doară când Dumnezeu îți va desface degetele”.

Vei renaște
Acum ai la rădăcină resurse noi de forță și încredere. Ți-a fost primenit pământul. Schimbarea nu este o transformare înspre a nu fi, ci este o transformare înspre ceea ce nu mai este actual.

Totul e bine așa cum devine
Marcus Aurelius scrie, în “Gânduri către sine însuși“:
“Contemplă necontenit devenirea oricărui lucru și obișnuiește-te să gândești că nimic nu-i place naturii Întregului precum schimbarea celor existente și să facă din ele altele noi, asemenea celor precedente.”
Secretul schimbării este să-ți investești energia în a accepta și a construi ceea ce este nou și va să vină, nu în a te agăța de ceea ce este vechi și deja trece.

Schimbarea este o nouă etapă a unei evoluții continue. Schimbarea este cu sens și cu rost. Întotdeauna. Chiar daca rostul ți se va dezvălui mai târziu, atunci când vei căpăta o perspectivă mai amplă asupra lucrurilor.

Prin schimbare este definit un spațiu mai potrivit pentru tine. Schimbarea te dezvăluie. Te arată. Te destăinuie. Te eliberează.
Rodește în pământul în care ai fost plantat

0 comentarii 831 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter