Responsabilitate socială, Inspirație

S-a lansat Fundația Tinmar care va sprijini formarea liderilor de mâine

Dana Badea › Joi, 2016-12-22 18:22
Tinmar, unul dintre cei mai mari furnizori privați de energie din România și-a lansat propria Fundație prin care va continua proiectele de CSR devoltate deja de Grup. Finanțarea va fi asigurată din resurse proprii dar președintele Fundației, Claudia Marta, își propune să găsească susținere financiară și la partenerii de afaceri ai companiei. 

Fundația va derula programe în trei direcții esențiale: sporturile de masă, dezvoltarea sustenabilă a orașelor și formarea liderilor de mâine.

Educația nu este completă fără sport

Prin proiectele dedicate sportului compania vrea să promoveze importanța mișcării în rândul copiilor și tinerilor, cu focus pe sporturi de masă ca fotbalul, atletismul, înotul, ciclismul și triatlonul.

În ceea ce privește formarea liderilor de mâine, Fundația vrea să atragă programe care ajută tinerii să se dezvolte în liderii de mâine ai comunităților. În spiritul acestui obiectiv, fundația va finanța, prin selecție deschisă, proiecte care contribuie la educația pentru științe, educația antreprenorială și de leadership, programe de voluntariat pentru angajați și de internship pentru studenți.

Grow este un program de dezvoltare personală și autocunoaștere, dedicat adolescenților, care are ca scop construirea caracterului și însușirea de competențe și abilități de viață. Programul oferă peste 30 de ore de activități non-formale livrate de traineri români și internaționali și se desfășoară în limba engleză, pe parcursul a șase săptămâni. Grow 2017 va avea loc în 17 orașe, implicând 4.200 de adolescenți și este organizat de Școala de Valori în parteneriat cu AIESEC.

Campionatul Național de Robotică este un alt proiect pe care Fundația și-a propus să-l sprijine în 2017. La competiția pe tema globală VELOCITY VORTEX participă 50 de echipe din 48 de licee și 33 de orașe. Câştigătorul din România ne va reprezenta la Campionatul Mondial din SUA, aprilie 2017.

„Majoritatea bugetului din 2016 a mers către proiectele din sport dar am avut și proiecte pe zona de educație împreună cu Scikids sau cu Asociația Curtea Veche. Anul viitor ne dorim ca bugetele să fie balansate” a declarat Claudia Marta președintele Fundației. 

În ceea ce privește dezvoltarea sustenabilă a orașelor, Fundația are ca obiectiv finanțarea, prin selecție deschisă, a acelor proiecte de infrastructură, mediu, reciclare și transport alternativ care rezolvă probleme de mediu și de urbanitate din marile orașe.

Tinmar este un antreprenoriat românesc care a apărut pe piață în 2001 și avea ca obiect comercializarea produselor petroliere. Ulterior Tinmar și-a extins portofoliul, devenind pe rând și furnizor de energie electrică, de gaze naturale și producător de energie regenerabilă din panouri solare. Tinmar a ajuns, în 2015, la o cifră de afaceri de 733 de milioane de euro, o creștere de 400% față de 2010.
Pentru dezvoltarea proiectelor Fundației compania vrea să aloce cel puțin 300.000 de euro în 2017.

0 comentarii 2222 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter