Inspirație

Digital Health Age: Marta Gaia, sau întruchiparea a ceea ce putem numi transfer de cunoștințe

Roxana Roseti › Lun, 2018-06-25 12:26
Cercetător, antreprenor, "antrenor al start-up-urilor" și investitor specializat în sănătatea digitală. Următorul său pas: să aducă finanțare ecosistemului antreprenorial al Barcelonei. Preferințele sale? Terapia digitală și medicina personalizată.

Vorbim despre Marta Gaia – printre altele fondator și Director General al Medinnovo și lector la Școala Medicală Stanford, cea care a fost definită atât de presa spaniolă, cât și de cea internațională drept întruchiparea a ceea ce putem numi transfer de cunoștințe  
(http://www.elmundo.es/economia/innovadores/2018/06/06/5b17b84946163ffc72...). În 2016, publicația Silicon Valley Business Journal o includea pe lista femeilor influente, după cum nota El Mundo. „Densitatea de inovare este mare, este foarte stimulativă intelectual și există o mulțime de talente, spune Marta, care dorește ca de anul viitor să creeze la Barcelona un nou fond de investiții în domeniul sănătății digitale (cu partenerii americani și europeni cu experiență în acest sector).

“Nu va dura mult timp pentru a pune accentul pe ecosistemul antreprenorial în sănătatea digitală a Barcelonei, pe talent, dar și pe idei. Acum este un moment <interesant>, în opinia mea”, subliniază Marta, care de când era mica și până când a devenit investitorul de astăzi a fost motivată să caute soluții pentru îmbunătățirea tehnicilor medicilor, mai ales acum, când trăim Digital Heath Age. "N-am mai lucrat la nimic altceva, tehnologia a venit mână în mână pentru că am iubit mereu să fac să se întâmple lucrurile", explică Gaia, În final și-a urmat impulsul de a deveni o referință în domeniul sănătății digitale. De acolo a sărit în arena antreprenoriatului. O experiență care a pus-o în legătură cu investitorii. "M-au sfătuit, m-au învățat”. Ca orice alt sector, sănătatea digitală are particularitățile sale. Nu este un domeniu ușor, deoarece capitalul intră într-un proiect în care investitorul intenționează să investească foarte puțin timp.

Gaia însă își reiterează sfaturile: "Dacă sunteți un antreprenor, găsiți investitori care au experiență în sectorul dvs., dacă sunteți investitor, găsiți antreprenori care vă apreciază ideile. Antreprenorii sunt mai conștienți decât înainte, înțeleg cum să inoveze pentru a obține rezultate și valoare. Iar în acest moment, noile tendințe emergente, cum ar fi terapiile digitale constituie o industrie de sănătate digitală care utilizează tehnologii noi pentru a trata boli”.
 
 

0 comentarii 374 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter