Responsabilitate socială

Statistici îngrijorătoare! O treime dintre abonații corporate diagnosticați suferă de o boală cronică

Dana Badea › Mie, 2016-11-23 14:06
O treime dintre abonații corporate diagnosticați cu o afecțiune suferă de o boală cronică se arată într-un studiu lansat de o rețea privată de sănătate, care a analizat comportamentul angajaților din România. 
sursa: pixabay.com

Cei mai mulți dintre pacienții diagnosticați cu boli cronice provin din domeniul Finanțe & Asigurări (18%) și din industria IT (14%), numărul afecțiunilor cronice identificate de medicii din rețeaua privată de sănătate REGINA MARIA fiind direct proporțional cu numărul pacienților abonați din fiecare domeniu de activitate. În domeniul serviciilor financiare, cele mai întâlnite afecțiuni grave sunt atingeri ale discurilor intervertebrale, specifice segmentului 26-45 de ani, dar și hipertensiunea arterială, pentru segmentul de vârstă 46-65 de ani. Cei mai mulți pacienți cu abonamente corporate diagnosticați cu boli respiratorii provin din IT & Telecom.

Același studiu arată că angajații corporațiilor care beneficiază de un abonament de sănătate ajung, în medie, de 6,6 ori la medic, pe parcursul unui an. Dintre aceștia, 63% sunt cu vârste cuprinse între 26 și 45 de ani. Tinerii înțeleg importanța prevenției și influențează pozitiv comportamentul medical și al apropiaților, 16% din totalul abonamentelor încheiate aparținând membrilor de familie ai celor abonați. Compania anunță că 58% dintre cei care accesează abonamentele de sănătate corporate sunt femei, care au putere de decizie când vine vorba de sănătatea întregii familii. Toate aceste date indică schimbări pozitive care, în timp, pot pot conduce la creșterea speranței de viață din România. În prezent, decalajul dintre țara noastră și alte state din Europa de Vest din acest punct de vedere este de 7-8 ani. În ultimul an, 30% dintre români au mers la medic doar atunci când au prezentat simptome sau dureri și doar una din cinci persoane susține că a mers la medic în scop preventiv.

Studiul lansat de rețeaua privată de sănătate a fost realizat la nivel național și are la bază o analiză cantitativă și calitativă a datelor interne ale Rețelei, cuprinzând 1.464.383 de accesări, dintre care 785.000 sunt ale abonaților corporate din peste 20 dintre cele mai mari și mai active industrii din România. Potrivit Fady Chreih, CEO al Rețelei de sănătate REGINA MARIA, abonamentele de sănătate reprezintă 40% din cifra de afaceri a companiei. 

0 comentarii 844 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter