Responsabilitate socială

Mega Image deschide un centru de colectare a PET-urilor in Bucuresti

Redactia › Joi, 2011-03-10 14:28

Mega Image a lansat primul centru de returnare destinat ambalajelor PET din Bucuresti, prin care clientii au posibilitatea de a depune spre reciclare sticlele PET si in schimbul unor cupoane valorice.

Proiectul a fost demarat la inceputul anului 2011 in magazinul de pe bulevardul Titulescu si consta intr-un sistem bazat pe 3 pasi:

  1. Colectarea ambalajelor PET de la utilizatori
  2. Recompensarea persoanelor care returneaza PET-uri, prin bonuri valorice
  3. Reciclarea ambalajelor PET

 

Colectarea se face printr-un automat amnplasat la intrarea in magazin, pentru fiecare sticla reciclata utilizatorul primind un cupon valoric de 5 bani, care poate fi incasat in cadrul magazinului sub forma unui discount la cumparaturi.

Initiatorii acestui proiect au fost Mega Image si Greentech, printr-un parteneriat care asigura un flux complet intre comerciant – reciclator, dar si acces facil utilizatorilor la acest serviciu.  Sticlele PET colectate prin centrul de reciclare din Mega Image sunt colectate si reciclate de catre Greentech, prin fabrica sa de la Buzau unde deseurile sunt procesate si transformate in fulgi PET de inalta puritate sau in granule PET.

In prima luna de la lansare, circa 5.000 de clienti au folosit centrul de reciclare si s-au colectat peste 250 de kg de sticle de plastic.

15 comentarii 21704 vizualizări

Comentarii

2017-03-16 20:08

HARIRY

Greentech sunt cei mai hoti

Greentech sunt cei mai hoti fura la cantar si sunt neseriosi

2013-01-23 20:26

GELU CREMANUTA

peturi

buna seara,unde pot vinde peturi? cat este kg.?

2012-06-22 10:05

NISTOR GEORGETA

RECICLAREA DESEURILOR DIN PLASTIC....SI NUMAI

Buna ziua. Ma numesc Nistor Georgeta si locuiesc in Damaroaia.As dor sa stiu unde se pot colecta obiectele din plastic(sticle in special),fiindca atunci cand le-am pus in saci separati de gunoiul menajer, cei de la salubrizare le-au arunat in masina de gunoi la gramada cu gunoiul menajer si asta ma enerveaza rau.Este buna initiativa remunerarii pentru ca in acest fel omul este interesat in mod deosebit sa adune sticle sau alte obiecte din plastic si sa le depuna in containere destinate materialelor plastice. Cu ceva timp in urma am observat de asemenea ca cei de la salubrizare, atunci cand ridica continutul containerelor destinate sticlei, hartiei, plasticelor, totul este desertat intr-o singura remorca, nu separat, ceea ce consider ca nu e bine. Oamenii chiar se straduieas sa selecteze deseurile dar cred ca munca lor este in zadar.Va doresc mult succes in dezvoltarea proiectelor pentru educarea si stimularea populatiei privind colectarea deseurilor si sper intr-o Romanie mai buna si mai curata si de asemenea intr-un Bucuresti mai curat si mai putin poluat.

2012-01-06 14:29

FREE.ENERGY72

automate reciclare

Salut, firma asta (http://automate-reciclare.weebly.com/produse.html) vinde automate de reciclat care recompenseaza prin vouchere sau monezi, cred ca este o idee mult mai buna deoarece tot romanul care se duce la reciclare poate sa plece cu ceva bani in buzunar, decat cu hartii sau bonuri!

2012-01-04 19:50

RELU

acum masina nu functioneaza

acum masina nu functioneaza

2012-01-04 13:24

ALAIN

automate reciclare

dar de ce numai unu la o retea asa mare?

2011-09-09 08:59

NICOLAE FLORINA

reciclare

vreau sa stiu si eu adrese din bucuresti unde se recicleaza peturi multumesc

2011-07-28 11:07

RAZVANRAZVAN

Sticlele fara eticheta?

Salutare si felicitari pentru idee!

Eu am inceput sa strang pet-urile si sa nu le mai arunc impreuna cu gunoiul menajer, dar nu am unde sa le duc :(.

Stie cineva alte centre unde se colecteaza pet-uri care nu au eticheta sau pe cele stranse in diverse actiuni de ecologizare chiar daca nu se ofera bani?

De asemenea, imi fac cumparaturile des intr-un magazin Mega Image din zona Mihai Bravu, dar nu am vazut un astfel de aparat. Pe gand un astfel de aparat si in acel magazin?

Va multumesc,

Razvan

2011-07-02 13:17

BOGDAN1

nu sunt sume mici

Intr-un kg intra 20 de sticle de pet, asta ar insemna 1 ron/kg, ce a ce este foarte bine...un pret mai bun decat dau centrele de reciclat...singurul lucru este ca te conditioneaza sa folosesti vacucherele in magazin. In alte tari este vorba de sistemul buy back si cand cumperi acel produs in pretul lui este inclusa si aceasta taxa de mediu.

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter