Inspirație

Prostul, nelipsit dintr-o companie

Mirabela Stoica › Joi, 2014-02-13 13:09

Adeseori ne întrebăm de ce X-ulescu este păstrat într-o firmă de către manager, în condițiile în care acesta nu își face treaba, îi încurcă și pe alții sau, și mai grav, colegii devin frustrați de faptul că un astfel de „specimen” câștigă la fel ca ei, dar nu face nimic să-și merite leafa, în timp ce ei își dau sufletul pentru ceea ce fac. Așa că ușor-ușor, dar sigur vor renunța și ei să mai tureze motoarele. Și uite așa performanța echipei va scădea drastic, iar compania va avea de suferit!

Sursa: 123rf.com

Cu toate acestea, nimeni din conducere nu se prinde de ce s-a ajuns în această situație, ce s-a întâmplat, e un mister total pentru ei. Ba mai mult – cei care cândva erau performanți și acum nu mai sunt, ajung să fie sancționați de cele mai multe ori sau cel puțin mustrați, crezând șeful că astfel aceștia o să-și revină. Nu realizează că de fapt făcând acest lucru, nu a dus decât ca angajații care au trecut printr-una din cele două penalizări (tăiere din leafă sau apostrofați), acestea vor deveni și mai nemulțumiți și mai nefericiți, simțindu-se extrem de nedreptățiți. Lucrurile par fără rezolvare și cu un final forțat – o demisie din partea celor mai buni oameni. Situația se aseamănă cu imaginea în care un șoricel aleargă în interiorul unei roți și nu se poate opri până când nu pică de oboseală.

Cum arată un angajat incompetent

Ciudățenia este că acest tip de angajat nu lipsește din absolut nicio companie. Ori că-l descriem ca fiind genul de persoană pe care efectiv nu o duce capul sau una care nu-și face treaba pentru că dacă o fac alții în locul lui de ce să se mai streseze el, ori că este cel care bagă râcă între oameni... acesta este prezent. Și atunci vine și întrebarea: un angajat prost este un ajutor pentru conducere? Pentru că altfel nu există nicio explicație pentru faptul că ACESTA este păstrat și cumva ocrotit. Sau șefii poartă „ochelari de cal” și nu văd și ei ce văd toți subalternii. De aici se ajunge la tot felul de speculații. „Sigur acesta e venit printr-o pilă, sigur are o relație amoroasă cu cineva din conducere, sigur îi convine să-l țină pentru că acesta le dă raportul despre fiecare coleg în parte”.

1 comentariu 9097 vizualizări

Comentarii

2014-02-14 10:05

GHEORGHE GEANTă

"Băieţii deştepţi"

Cei mai păguboşi oameni pentru o companie sau instituţie sunt cei puşi pe criterii clientelare, în urma unor simulacre de "concursuri". Situaţia este şi mai agravantă când persoana în cauză nu are nici pregătirea şi nici expertiza necesară job - ului. Efectele sunt cele prezentate în material, iar la anumite companiii (instituţii), acestea pot afecta cetăţenii, clienţii, colaboratorii ... De fapt aceştia nu sunt deloc "proşti", sunt "descurcăreţi" şi "băieţi deştepţi"

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter