Inspirație

Prima ediție a Europe Now Festival are loc la București

Redacția CARIERE › Sâm, 2018-02-24 00:04
Asociația Culturală „Rute muzicale” reunește 45 de muzicieni din 11 țări europene în „Europe Now Chamber Orchestra” pentru prima ediție a Festivalului cu același nume. Aceasta are loc între 21 și 25 februarie 2018 la București.

Orchestra este formată din muzicieni din Austria, Croația, Finlanda, Franța, Germania, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Moldova și România.

Concertul de final va avea loc la Sala Radio și va fi dirijat de maestrul Peter Stark, dirijor al EUYO (Orchestra de Tineret a Uniunii Europene), iar ca solist va evolua violoncelistul Alban Gerhardt, fondator M4UE (Musicians 4 United Europe) și solist-invitat al Berliner Philharmoniker.

„Suntem o picătură dintr-un râu al luptei împotriva dezbinării și a urii care, în anumite momente, par că amenință să cucerească Europa. Ne alăturăm inițiativelor de orice fel – în cazul nostru artistice – care știm că au loc în zeci și sute de locuri de pe bătrânul continent pentru a asigura coeziunea sa nu atât politică și economică, cât culturală și identitară.

Vrem să arătăm că suntem uniți de valori și idealuri comune, între care muzica și arta sunt la loc de cinste. Europa este acum – și așa vrem să o păstrăm – un continent pe care răsună „Oda bucuriei” a lui Beethoven și mii de alte creații muzicale care ne unesc, în loc să ne separe.” declară Theodor Andreescu, președintele Asociației Culturale „Rute muzicale”.

Europe Now Festival va oferi o experiență muzicală desăvârșită unui public cu gusturi diverse, prin două concerte pop-up, două concerte de muzică de cameră și un concert simfonic cameral. Muzicienii, selectați din statele membre UE și Republica Moldova, vor forma o orchestră al cărui mesaj va fi unitatea și colaborarea fără bariere.

Biletele pot fi cumpărate de la casa de bilete a Sălii Radio și de pe  www.bilete.ro/festivalul-europe-now-concertul-de-inchidere/ 

0 comentarii 507 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter