Inspirație

Obiceiuri pentru fericire

Felicia Luca › Joi, 2018-06-21 12:33
“Nu căuta cheia fericirii, căci fericirea nu este zăvorâtă nicăieri”, scrie Ioan Gyuri Pascu.
Revista CARIERE, No. 248

Bucură-te de lumina soarelui. Soarele îți trezește mintea și sufletul, îți dă entuziasm și chef de viață.

Zâmbește. Pur și simplu. Chiar și când plouă.

Dă UPDATE (nu REFRESH) așteptărilor tale. Dacă mergi pe idei vechi nu ajungi la rezultate noi. Simplu. Dar nu schimba o prejudecată cu alta, căci prejudecățile nu sunt idei noi.

Scapă de DACĂ. „Voi fi fericit dacă obțin job-ul”, „Voi fi fericit dacă voi avea casă”, „Voi fi fericit dacă mă va iubi...”. Nu-ți condiționa și nu-ți amâna fericirea. Fericirea vine din interior, nu din afară și depinde numai de tine – de cât îți deschizi sufletul și de cum înțelegi ce trăiești. Fericirea e aici și acum, nu acolo și altădată.

Nu fugi de nefericire. O inimă temătoare te ține în camera de așteptare. Teama de nefericire te împinge în îngrijorare și te îndeamnă la neautenticitate. Dacă ți-e frică de nefericire, vei fi tentat să nu o recunoști – nici față de tine, nici față de ceilalți. Dar nefericirea nu este un stigmat și nu este un păcat; nu este un eșec și nu este un dat. Nefericirea te dezvăluie, te dezvoltă și este la fel de valabilă, de formatoare și de cu rost ca fericirea.

Fugi de cinism, pentru că nu dărâmând construiești.

Fii curios. Noul aduce bucurie. Curiozitatea te energizează și te entuziasmează. În plus, fiecare nouă perspectivă te dotează cu instrumente și cu șanse pentru fericire. „E mult mai interesant să fii interesat, decât să fii interesant”, spune Jane Fonda.

Fii plin de tine însuți - adică află cine ești și fii autentic. Cunoscându-te, îți vei ști bucuriile și valorile și vei putea trăi în spiritul lor. Omul funcționează bine numai când este în acord cu sine. Numai atunci are acces la toate resursele sale și le poate folosi cu rost.

Tu dai sens și rost vieții tale. Alege să faci ceea ce-ți aduce bucurie și pune asta în slujba unui scop mai mare, care să te conecteze la oameni și la viață. Suntem fericiți și împliniți când trăim cu inima deschisă. Învață să găsești rostul din toate. Vei fi fericit, negreșit.

Fii interesant pentru tine ca să te trăiești din plin, ca să fii conștient de ce trăiești și prezent pe drumul pe care mergi.

Ia-te după fericire. Bucuria e busola. Îți indică perfect drumul pe care e bine să mergi. Ai curajul să-ți urmezi bucuriile. Și să le trăiești din plin, pentru că îți vor umple bateriile.

Fii regizorul vieții tale. Ai grijă ca atenția să nu te lipsească de intenție. Atenția îți direcționează energia, dar îți poate fi complet furată de detalii sau de temeri. Așa că ai grijă cum îți regizezi viața. Stabilește intenții bune, ține camera pe ele și focalizează bine.

Citește Revista CARIERE. Îți reamintim să ai grijă să nu-ți programezi și să nu-ți automatizezi fericirea, pentru că fericirea depinde strict de implicarea ta în tot ce este omenesc. Și îți reamintim că fericirea și binele oamenilor trebuie să se afle în centrul preocupărilor noastre.

Fă toate acestea și vei descoperi că „fericirea este zilnică, asemenea luminii”, după cum scrie Adrian Pintea.

2 comentarii 704 vizualizări

Comentarii

2018-06-22 11:10

CALIN G.

Revista nu este la chioscuri!!!

Ha Ha HA
voi anuntati de aparitia revistei dupa ce dispare din chioscuri!!!
Neuronii Buna dimineata!

2018-06-25 15:19

MARILENA ISPAS

Revista CARIERE la vanzare

Buna ziua, domnule Calin G.
Revista CARIERE se gaseste la toate magazinele Inmedio, Relay si 1 minute (https://www.cariereonline.ro/content/locatii-vanzare-cariere) sau puteti oricand sa va abonati online. (https://www.cariereonline.ro/abonamente).
O zi frumoasa,
Marilena Ispas

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter