Inspirație

Nu vă pierdeți timpul cu aceste patru stiluri de leadership, chiar dacă sunt populare

Marilena Ispas › Mie, 2018-08-08 14:18
Să fii un lider autentic și să te concentrezi asupra punctelor forte pot părea idei foarte bune, dar blocarea în aceste idei atât de populare când vine vorba de leadership nu este întotdeauna cel mai bun sfat de urmat.
Foto: shutterstock.com

Stephanie Vozza, contributor Fast Company, a scris un articol despre patru situații care nu sunt tocmai de urmat pentru a deveni un lider bun. Dacă există un truc de economisire a timpului pentru a obține ceea ce doriți, majoritatea dintre noi vor fi dispuși să încerce. Din păcate, o mulțime de așa-zise portițe care intenționează să ne facă lideri mai buni nu fac altceva decât să ne facă să ne pierdem timpul nostru prețios, spune Marc Effron, autorul cărții „8 Steps to High Performance: Focus on What You Can Change (Ignore the Rest)”.

"Tot ceea ce pare și este prea ușor nu vă va îmbunătăți productivitatea, din contră, vă va oferi „nimic” în schimbul eforturilor dvs.", spune el.

Tentele de conducere încep de multe ori cu un autor legitim - cineva susținut de Harvard, Stanford sau Wharton, de exemplu - și o idee tentantă, cum ar fi simțul mai puternic sau autentic, spune Effron. Nu lăsați munca voastră să fie deraiată de cea mai recentă tendință. Înainte de a experimenta ceva nou și de a vă schimba stilul de lucru, Efron vă recomandă să vă feriți de aceste patru situații:

Fii un lider „autentic”

Ideea că ar trebui să fii un lider autentic sună logic; cine și-ar dori să fie un lider neautentic? Conceptul a devenit popular odată cu cartea „Authentic Leadership”, care a încurajat liderii să fie mai deschisi, mai conștienți de sine și mai autentici.

"Provocarea este că mulți oameni cred că atunci când spun Fii un lider autentic, înseamnă că poți fi oricine crezi că ar trebui să fii", spune el. "Studiile au constatat că trebuie să ne adaptăm  la ceea ce au nevoie alte persoane dacă vrem să fim eficienți. Ceea ce fac nu ar trebui să se bazeze pe cât de special sunt, ci pe ce este nevoie în acel moment. Poate că acel ceva de care este nevoie de la tine este diferit de ceea ce înseamnă a fii un lider autentic, dar asta nu înseamnă că nu este cel mai bun lucru de făcut în acel moment.”

Focusarea pe propriile strategii

Veți avea mai mult succes dacă vă concentrați asupra lucrurilor pe care știți să le faceți este concluzia la care au ajuns aproape 19 milioane de oameni care au participat la studiul StrengthsFinder al lui Gallup. Din păcate, nu există nici o dovadă științifică independentă care să spună că focalizarea pe punctele forte vă va face să vă dezvoltați mai repede sau să aveți mai mult succes, conform spuselor lui Effron. "Există studii care arată că punctele forte de care avem nevoie astăzi pentru a reuși, pot să fie irelevante pentru situațiile de mâine. "

Dezvoltarea pe termen lung

O altă carte populară încurajează liderii să își dezvolte capacitățile reale și pasiunea pentru obiectivele pe termen lung. Provocarea este că acestea, din punct de vedere științific, vă pot influența direct personalitatea, spune Effron.

Dezvoltarea pe termen lung poate influența inteligența, personalitatea, educația și contextul social. Unii dintre noi încep cu trei, patru pași înaintea celorlalți, pentru că așa suntem făcuți din punct de vedere genetic: diferiți. Dar ne putem conecta astfel încât să fim eficienți împreună. Acest proces de dezvoltare pe termen lung este de fapt ceva cu care ne naștem, dar care a fost scos la lumină ca fiind un concept nou. Așadar, un concept vechi, în haine noi.

Aer de superioritate

Discursul din cadrul TEDx al psihologului Amy Cuddy, despre limbajul corpului are peste 48 de milioane de vizualizări. Ea sugerează că dacă pozați într-o poziție mai agresivă, veți obține un impuls de testosteron și vă veți simți mai puternic.

"Este ispititor, nu-i așa?" Întreabă Effron. "Puteți fi mai eficient și mai puțin temător în fața grupurilor și tot ce trebuie să faceți este să pozați în acest fel. Este o soluție ușoară și nu este surprinzător faptul că oamenii care nu sunt psihologi ar încerca asta. "

Din păcate, nu funcționează, continuă el: "Sună bine totul, dar este 100% neadevărat, potrivit unui coautor al articolului, care a venit cu divezi clare, care a făcut experimentul și opinii ale altor oameni de știință care au încercat și nu au reușit să ajungă la rezultatul original al cercetării ," el spune. "Poți fi în orice fel vrei - nu contează."

Cum să evaluați trendul ultimelor stiluri de leadership

Mai multe stiluri de conducere bune și rele se vor face remarcate cu siguranță, iar Effron spune că ar trebui să căutați cele trei surse dovedite atunci când decideți cum să vă petreceți timpul.

În primul rând, este cercetat? el intreaba. "Dacă o firmă de consultanță a făcut un studiu, a ajuns la o concluzie și a publicat-o, asta nu înseamnă că e greșită; înseamnă că nimeni altcineva nu a aprofundat subiectul ", spune el.

Știința înseamnă că cineva a făcut un experiment construit cu atenție, publicat într-un jurnal academic revizuit de colegi, care ne permite să citim detaliile și să ne gândim.

Cu toate acestea, știința concludentă este atunci când același experiment se realizează de 100 de ori cu rezultate similare. "Acesta este nivelul centurii de încredere", spune Effron. "Nu totul ajunge la acest nivel. Dacă luați decizii cu privire la propria carieră sau la cariera altcuiva, ar trebui să aveți nevoie de un nivel ridicat de dovezi și încredere. "

„Tehnicile bune de conducere implică stabilirea unor obiective mari, crearea de rețele și excelența prin experiențe ", spune Effron. "Știm că acest lucru funcționează, dar s-ar putea să nu fie ușor. S-ar putea să încercați lucruri greșite care vă pot oferi un efect placebo care vă ajută. Poate că nu veți deveni un interpret superior, dar vă puteți bucura de ceva nou. Veți pierde probabil timpul, totuși, nu este cazul și nu există timp pentru a vă întoarce de unde ați pornit deoarece ați încercat tehnici care păreau să funcționeze. "

0 comentarii 500 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter