Inspirație

Inițiativă marca Macron: "Make our Planet Great Again"

Roxana Roseti › Mar, 2017-12-12 12:34
Numele primilor 18 experți internaționali în mediul înconjurător care vor beneficia de oportunitatea unor granturi dacă acceptă să se mute și să lucreze în Franța au fost anunțate luni seară de președintele Emmanuel Macron, autorul acestei inițiative.

Inițiativa a fost lansată după decizia Statelor Unite de a se retrage din Acordul pentru climă de la Paris, potrivit DPA.
Laureații ale căror nume au fost anunțate luni seară au fost primii selectați dintr-o serie de 450 de oameni de știință care și-au exprimat interesul față de această inițiativă pe site-ul makeourplanetgreatagain.fr, creat pentru a primi candidaturile cercetătorilor care sunt interesați de invitația lansată de Emmanuel Macron. De asemenea, luni seară, autoritățile franceze au dezvăluit că influentul prinț saudit Mohammen bin Salman va fi prezent la această reuniune în cadrul primei sale vizite oficiale în Franța după ce a devenit în mod oficial moștenitorul tronului Arabiei Saudite.

De la specii, până la managementul carbonului

Dintre cei 18 experți, 13 provin din Statele Unite. Ei vor beneficia de toate avantajele oferite de programele de cercetare pe termen lung, în sistem de rezidență, demarate în instituții din Franța.
Proiectele celor 18 laureați sunt diferite și variază de la monitorizarea "sistemului terestru" prin imagini de rezoluție înaltă la studii despre impactul pe care modificările climatice îl au asupra speciilor și până la managementul carbonului pentru a minimaliza utilizarea carburanților fosili.

"Ceea ce ne arătați aici în această seară, prin angajamentul vostru, prin proiectele voastre care au fost alese... este faptul că... noi nu dorim aceste modificări climatice și putem să producem, să creăm locuri de muncă, să facem lucrurile diferit dacă decidem să procedăm astfel", a declarat Emmanuel Macron în fața laureaților, în cadrul unei gale ce a fost organizată la Station F - hub pentru start-up-uri din Paris.
Invitația autorităților franceze adresată cercetătorilor și antreprenorilor americani de a veni să lucreze în Franța, lansată sub sloganul "Make our planet great again", a fost făcută pe 1 iunie, după anunțul prin care Donald Trump a confirmat retragerea Statelor Unite din Acordul pentru climă de la Paris.

De la lupta împotriva încălzirii globale și până la scăderea bugetelor de cercetare în general, comunitatea științifică americană și-a exprimat de mai multe ori îngrijorările generate de politicile promovate de administrația Trump, care dorește să opereze reduceri ale creditelor oferite mai multor programe de studiere a modificărilor climatice și a științelor Pământului.

0 comentarii 456 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter