Inspirație

Importanța școlii: Avantaje ale educației

Marilena Ispas › Mar, 2018-02-06 14:41
„Ca cineva care a petrecut mai mult de jumătate din viața ei ca student, pot garanta importanța școlii. În timp ce primii ani de școală sunt adesea întâmpinați cu plânsete și nemulțumiri, este datoria noastră civică ca părinți și ființe umane, să ne educăm copiii, să nu mai vorbim de noi înșine. Școala servește la o serie de scopuri, printre care cel de a construi încrederea învățândcopiii importanța lucrului în echipă și a colaborării cu ceilalți. Școala ajută tinerii să-și ghideze, totuși, stabilirea unei rutine zilnice, care este extrem de importantă pe măsură ce îi direcționăm spre locul de muncă și spre a deveni membri productivi ai societății. Elevilor li se oferă acces la idei noi, inclusiv știință și limbă, și li se oferă posibilitatea de a afla mai multe despre culturile mondiale, geografie și istoria personală”, spune cu ardoare o bloggeriță de peste hotare, Sarah N.

Există multe tipuri de școli disponibile, de la cele private la cele publice sau la homeschooling. Academiile online și o serie de programe școlare publice și private oferă și învățarea bazată pe internet. Oricare ar fi alegerea, școlarizarea unei persoane este întotdeauna mai eficientă, cu o întărire pozitivă din partea părinților sau a tutorilor.
 
Să aruncăm o privire la motivul pentru care școala este atât de importantă pentru copiii de toate vârstele (valabil și pentru adulți):
 
1. Încrederea

Învățarea despre noile discipline și cunoașterea abilităților poate ajuta un copil (sau un adult) să crească exponențial. Am crescut într-un oraș în care programul artistic a fost complet eliminat din școala publică la care am învățat. Ne-am mutat când aveam 15 ani în suburbiile din Houston, Texas, într-o școală care nu numai că susținea un curriculum de arte frumoase, ci a și avut cel de-al doilea program de arte, din cauză că cererile au fost foarte multe. Am prosperat în această școală și încrederea mea a crescut de zece ori pentru că am avut acces la clase, profesori și administratori care au susținut dragostea mea față de artă și mi-au dat o comunitate de colegi artisti ca sistem de sprijin. Această comunitate mică mi-a dat un sentiment de apartenență și un loc sigur pentru a-mi experimenta și a-mi dezvolta abilitățile de artist vizual, care, la rândul meu, mi-a oferit încrederea de care aveam nevoie pentru a aplica și, în cele din urmă, să urmez cursurile școlii de artă.
 
2. Socializarea
Oamenii sunt animale sociale și avem nevoie de oameni în jurul nostru pentru a supraviețui. Școala, fie ea și una online, poate fi o modalitate excelentă de a construi o rețea de prieteni și o comunitate asemănătoare. Recent am luat parte la un curs online cu un artist a cărui muncă o admir. Aproape instantaneu, mi s-a oferit o rețea vastă online a foștilor studenți ai instructorului, care erau disponibili să ofere consultanță și sprijin în ceea ce privește misiunile și proiectele. Acum, chiar la luni distanță de la finalizarea cursului, am reușit să mențin o legătură cu instructorul meu, precum și cu un număr de colegi. Experiența mea de școală absolvită mi-a oferit, de asemenea, un număr de prieteni cu care lucrez în momentul în care realizez un nou proiect. Aceste legături și relații vă pot oferi îndrumare prin peisajul carierei și vă dă șansa să oferiți ajutor atunci când și alții aunevoie de o recomandare sau de o poziție de lucru sau un umăr de sprijin. Am descoperit că mulți dintre prietenii mei din această perioadă din viața mea au experimentat lupte și succese similare, iar prezența lor în viața mea m-a ajutat adesea în momente dificile din cariera mea.
 
3. Lucrul în echipă
Prieteniile nu sunt singurele relații importante care pot fi construite prin școală. Un mediu școlar oferă studenților șansa de a învăța să lucreze cu ceilalți, ceea ce reprezintă o abilitate foarte importantă pentru "lumea reală". Prin intermediul jocurilor și proiectelor, și chiar prin participarea la sporturile de după școală, copiii pot învăța importanța fortificării relațiilor cu ceilalți. Aceste activități ne pot ajuta, de asemenea, să învățăm să gestionăm personalități dificile, să ne găsim în calitate de lideri și să înțelegem mai bine modul în care lucrăm ca indivizi. Aceste lecții ne oferă experiențe valoroase pe care le folosim în fiecare zi ca adulți. Lucrul cu ceilalți înseamnă a gestiona diferite personalități și a găsi modalități de a vă face munca să funcționeze mai bine.
 
4. Pregătirea
Chiar dacă absolvi cu ceea ce pare un grad inutil în economia de astăzi (da, am o diplomă în desen și da, am un alt grad în țesut), toate formele de educație ne pot conduce spre o viață împlinită. După cum spune bunicul meu de 96 de ani, "există un loc de muncă pentru toată lumea", pe care l-am găsit, în ciuda cinismului meu, să fie adevărat. Școala nu numai că predă fapte și cifre, cifre și litere. Școala este esențială pentru pregătirea copiilor pentru a deveni ei înșiși. Ca cineva care a lucrat în mai multe locuri și a fost în școală pentru cea mai mare parte a vieții ei, am descoperit că fiecare persoană pe care am întâlnit-o, fiecare clasă pe care am luat-o și fiecare loc de muncă în care l-am lucrat, am învățat ceva despre mine și mi-a indicat direcția mea specifică de carieră. Fără acel curs de istorie a artei de boboc, niciodată n-aș fi putut să predau același subiect cinci ani mai târziu, și fără acele clase multiple de engleză, nu aș sta acum aici tastând acest material pe un blog.
 
5. Informație
Poate că unul dintre motivele cele mai importante pentru a merge la școală este bogăția de cunoștințe și informații furnizate în cadrul școlii. Școala oferă un refugiu sigur pentru răspândirea ideilor și adesea ne oferă acces la subiecte și idei pe care nu le-am găsi în mod regulat în casele noastre sau cu prietenii noștri. Învățarea unei noi limbi, de exemplu, este deseori cea mai bună realizare. Majoritatea oamenilor nu au mijloacele necesare pentru a petrece mulți ani într-o țară străină pentru a putea învăța limba respectivă. Școala poate oferi adesea acces la cei care au avut ocazia să studieze într-adevăr o a doua sau a treia limbă, iar acei educatori pot da o consiliere de primă mână cu privire la pronunția, cultura, structura propoziției. Recent am urmat un curs japonez la colegiul meu local cu o femeie care a crescut în Japonia. Am învățat cel puțin la fel de mult în acel crus cât am reușit să învățîntr-un an de lucru pentru o companie japoneză și am avut o învățătură profundă, nu numai de la profesorul meu, ci și de colegii mei.
 
6. Inspirație
Am descoperit, ca scriitor și artist, că școala nu numai că m-a ajutat să dezvolt prietenii pe tot parcursul vieții, strategii de lucru și obiective de carieră, dar a funcționat și ca unul din mijloacele mele principale de inspirație. Cu un an în urmă am fost complet pierdută în ceea ce privește studioul meu de artist. Nu făceam nimic și am simțit că poate timpul meu în artele frumoase se terminase. Soțul meu mi-a sugerat să iau un atelier pe care școala locală de artă îl oferea, și,în decurs de o lună, desenez și pictez din nou cu pasiunea pe care o aveam când am intrat prima oară în școala de artă cu aproape 20 de ani în urmă. Chiar și ca cineva care a lucrat ca educator profesionist, niciodată nu simt că știu totul pur și simplu pentru că am o diplomă de colegiu. Școala este benefică tuturor și este important să ne amintim că toată lumea se poate îmbunătăți prin învățare.
 
7. Comunitatea
O școală poate funcționa ca un centru al comunității unei persoane și poate acționa ca un loc de întâlnire, un loc pentru creșterea copiilor și oa doua casă. În ciuda disprețului față de școală ca și copil, am crescut pentru a aprecia simțul siguranței și al confortului pe care mi-l dăduse și consider că au fost atât de multe activitățile care mi-au dat identitatea mea de tineret și care mi-au fost cultivate la școală. Școala mea elementară, situată în centrul cartierului meu, a fost casa parcului în care m-am jucat cu surorile mele, am adăpostit piscina în care am înotat și am ținut biblioteca unde am „verificat” primele cărți. Școala nu era doar un loc unde să stai și să înveți și a devenit o centrală a comunității noastre în care copiii frecventează practicarea trupei și clubul de șah și unde părinții frecventează adesea ore în așteptarea copiilor lor pentru a-și termina activitățile. Am citit undeva recent că, în calitate de oameni, tot ceea ce dorim cu adevărat este un sentiment de comunitate și de apartenență, și cred că o școală poate oferi atât pentru copii, cât și pentru adulți aceste lucruri.
 
Școala nu doar că este importantă pentru noi ca oameni, ci și pentru că ajută la progresul societății prin educarea membrilor care îi aduc forța de muncă individului prin noile informații dobândite. Școala sporește încrederea și ne învață să legăm și să menținem prietenii și ne ajută să învățăm cum să lucrăm împreună ca o echipă, care este principala temelie a oricărei societăți de succes. Fără școală, cunoștințele nu s-ar răspândi la fel de repede, iar accesul nostru la idei și oameni noi ar putea fi ușor tăiat. O lume fără școală ar crea dificultăți și ar împiedica dispersia creșterii economice, a toleranței și a aprecierii semenilor noștri. Pentru cei care sunt în prezent înscriși la școală, țineți-o tot așa! Pentru adulții care se gândesc să se întoarcă la clasă, încercați Jason Teteak’s Adult Education Essential: Build a Learning Environment. Indiferent dacă sunteți părinte care vă duceți copilul în prima zi la grădiniță sau sunteți un student, școala vă poate aduce cunoștințe, prietenii și o mai bună înțelegere a dvs. și a locului dvs. în cultura dvs.

Sursa: https://blog.udemy.com/importance-of-school/
 

0 comentarii 1739 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter