Inspirație

Iată de ce nu ai obținut jobul pe care îl vroiai

Marius Dobre › Joi, 2012-07-19 11:10

Ai avut un CV care a fost selectat din multitudinea de aplicații trimise pentru un job pe care ți-l dorești. Ai participat și la un interviul la care consideri că ai urmat toți acei pași descriși în diferite articole menite să te ajute să obții locul de muncă vizat. Și totuși, la câteva zile de la susținerea interviului primești pe mail sau prin telefon mesajul pe care sperai să nu îl auzi: din păcate, nu ați fost selectat. Care e motivul?

Ai o experiență vastă, dar nu foarte aplicată postului respectiv. În funție de experiența pe care o ai, recruiterul ar putea să te considere o persoană bună la toate, dar care nu stăpânește foarte bine niciunul din domeniile trecute în CV. Sunt foarte puține oportunități de angajare pentru persoanele care au o cunoștințe practice reduse.

Nu exprimi pasiune. Fii entuziast atât în ceea ce te privește pe tine și experiența anterioară, cât și față de poziția pentru care te afli la interviu. Angajatorii nu caută persoane care își doresc un job doar pentru a obține un salariu, ci vor oameni entuziaști care sunt dispuși să dea totul pentru a atinge obiectivele companiei.

Experiența ta nu e transferabilă. Deși ai o experiență foarte mare și ți-ai făcut foarte bine treaba la jobul anterior, faptul că ai ocupat aceeași poziție pentru o perioadă foarte mare de timp poate reprezenta un dezavantaj deoarece cunoștințele și aptitudinile tale ar putea părea că nu se potrivesc locului de muncă scos la concurs fără o perioadă îndelungată de training. Dacă te afli într-o astfel de poziție, fii pregătit să contracarezi această temere a potențialului angajator, ne sfătuiesc cei de la CBSNews.

0 comentarii 3118 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter