Inspirație

Frenezia vacanțelor de shopping, sub lupă

Roxana Roseti › Vin, 2018-01-12 17:13
Acum câţiva ani era la modă să mergi, încă de la început de an, la cumpărături în Bulgaria sau în Austria, în ultima vreme Dubaiul se pare că a câștigat teren pe “domeniul“ vacanțelor de shopping, dar lumea cumpărăturilor de vacanță este departe de a se opri aici.

Dacă în urmă cu câţiva ani subiectul vacanţelor de shopping era la mare modă, în ultimii ani, agenţiile de turism nu au mai pus un accent deosebit pentru acest tip de turism. "Ne aducem cu toţii aminte de perioadele în care turiştii români foloseau mai mulţi o maşină şi plecau să facă, în ianuarie - februarie, shopping în Austria, Berlin, Milano. Acum, existenţa ofertelor companiilor aviatice low-cost îi determină pe români să nu-şi mai focuseze plecările doar pe shopping, dar nu-l ratează orice ar fi, dacă prind o ofertă rezonabilă. Există, încă, în cultura turistului român credinţa că produsele vândute în Occident sunt mai bune decât cele pe care le găsesc în mall-urile din România", spune Raluca Anghel, specialist în marketing turistic.

Shopping-ul atrage, în luna ianuarie, foarte mult turiştii, mai ales în anumite destinaţii consacrate cum ar fi Milano, Paris, Londra, Dubai, New York, China şi Thailanda, iar mai nou în…Bucureşti, după cum mai subliniază Raluca Anghel.  
Interesant este faptul că şi Bucureştiul a devenit în ultimii ani o destinaţie de shopping pentru turiştii din Israel, Moldova şi Bulgaria. Perioada reducerilor fiind  aşteptat nu numai de către clienţii români, ci şi de unii turişti străini. Mall-urile fiind luate cu asalt de turiştii israelieni, care prefera să cumpere din România (Tel Aviv-ul fiind recunoscut pentru preţurile mari la haine şi nu numai), după cum notează Agerpres.
 
Revenind la primele rânduri de mai sus, trebuie menționat faptul că, alături de New York, Dubai rămâne, însă, în top în ceea ce priveşte cumpărarea de produse vestimentare de marcă. Astfel, în perioada ianuarie-februarie, Dubai Mall şi Mall of Emirates sunt vizitate de un număr mare de turiști, inclusive români, care aleg să viziteze cu precădere Dubaiul în aceste luni, luând în calcul, atât temperatura plăcută, dar mai ales reducerile de sezon. 

0 comentarii 442 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter