Inspirație

Destin și singurătate: Azi e despre prima femeie din SUA care a fost aleasă CEO al unei companii auto

Roxana Roseti › Mie, 2018-07-11 14:01
Nu mai este un secret faptul că Mary Barra – cea care ocupă functia de CEO al General Motors (GM), poartă cu sine titulatura de cea mai puternică femeie din lume (acordată de către revista Fortune în 2014). Demn de remarcat faptul că este prima femeie CEO în această industrie, adică cea auto.

Funcția ei curentă este mai mult orientată spre afaceri – domeniu pentru care ea este deosebit de bine pregătită, având în vedere că are Masteratul de Administrare a Afacerilor la Stanford și o experiență considerabilă.

Nu numai că doamna Barra este prima femeie din SUA care a fost aleasă director executiv al unei companii de producție de automobile dar, potrivit mass media americane, acest lucru ar trebui să fie inspirational pentru femeile de pretutindeni. “Chiar și într-o industrie tradițional dominată de bărbați, munca grea și perseverența unei femei o pot aduce la conducere, în societatea secolului XXI”, notează Money Inc. (https://moneyinc.com/10-things-didnt-know-mary-t-barra/). 
Tatăl ei a lucrat ca om de serviciu pentru Pontiac cu mult înainte de a intra Mary Barra în branșă. Ea a început să lucreze la General Motors încă de la vârsta de 18 ani pe vremea când era studentă. De atunci a deţinut mai multe poziţii în cadrul companiei, a condus chiar şi fabrica auto din Detroit. În februarie 2008 devenea vicepreşedinte al diviziei de Global Manufacturing Engineering, iar în iulie 2009 era avansată pe poziţia de vicepreşedinte al departamentului de resurse umane la nivel global. Au mai urmat alte două poziţii de vicepreşedinte în cadrul companiei, apoi a fost numită CEO.

De la sine înțeles că, de când a devenit CEO, a început să fie în lumina reflectoarelor, iar declarațiile ei au atras atenția, fiind luate în seamă  mai ales din punct de vedere motivațional și, de ce nu, inspirațional, după cum nota Business Insider. Deși…Ei nu-i place întotdeauna faima. Deși încearcă să poarte ochelari pentru a-și ascunde identitatea, are part de mai puține momente de anonimat după ce a devenit CEO al General Motors. Cu toate acestea, menționează că se bucură de lucruri “de rutină”, cum ar fi cumpărăturile, pentru că îioferă clipe de singurătate!

0 comentarii 346 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter