Cum să

Nu există eșec, ci doar feedback. Învață să te faci ascultat în rândul publicului

Dana Burghel - Coach lider › Mar, 2014-11-04 11:26


Coaching-ul funcționează pe baza credințelor, evident cele pozitive. Frumusețea în coaching este să transformăm credințele negative într-unele temporare, iar pe cele pozitive în unele permanente. Cele pozitive sunt atât de evidente, încât este imposibil să nu poți schimba orice credința negativă. 
Foto: 123rf.com

Baza este să ne comportăm ca și cum acestea sunt adevărate:

Dacă vrei să înțelegi, acționează!

Schimbarile dorite si de succes vin din intreprinderea unei actiuni si nu din intelegerea rationala. Este exact la fel ca atunci cand citim o carte despre cum sa invatam mai rapid sa mergem pe bicicleta, insa de invatat, vom invata dor daca vom experimenta. Cu caderi si ridicari…

Nu există eșec, există doar feedback.

Esecul este doar o apreciere subiectiva a rezultatelor pe termen scurt, inseamna doar ca nu ne-am atins INCA obiectivul. Un esec exista si este masurabil doar in momentul in care renuntam sa ne mai urmarim scopul propus, iar acest lucru, trebuie sa recunoastem, este un act voluntar, este alegerea noastra si nu a altcuiva.

Deținem toate resursele de care avem nevoie sau ni le putem crea oricând.

Nu exista persoane fara resurse, ci doar momente in care credem ca nu detinem nicio resursa. Comorile noastre cele mai frumoase si mai de pret abia asteapta sa fie descoperite. Iar prin coaching, cu intrebarile potrivite, descoperim ca avem resurse nelimitate: in noi sau imprejurul nostru.


Citește și ”Portretul șefului ideal. Cum ar trebui să fie angajatorul tău”

În spatele fiecărui comportament există o intenție.

Chiar daca avem impresia, de multe ori, ca suntem dusi de val, de fapt in spatele fiecarei actiuni exista o intentie. Intotdeauna ne indreptam catre ceva, chiar daca acel ceva nu este obiectivul nostru, ci al altuia… de aceea este necesar sa stim foarte bine ce ne dorim si sa facem tot ce ne sta in putinta sa ne atingem scopurile.

Ești creatorul propriei realități.

Fiecare dintre noi are experiente, credinte, simpatii, antipatii, preocupari etc. diferite. Prin prisma a ceea ce am trait, am inceput sa ne formam si credinte diferite, traim conform unor valori diferite si ne dorim lucruri diferite fata de ceilalti. Aceasta este realitatea noastra si nu este nimic in neregula cu ea. Prin coaching se pot oferi cat mai multe optiuni in propria realitate a fiecaruia si astfel putem alege pentru noi in deplina Securitate.

A avea o singură opțiune este mai bine decât a nu avea niciuna.

Oricat de neagra ar fi persectiva lipsei de resurse exista intotdeauna o optiune in realitatea fiecaruia, conform credintelor si valorilor acestuia. A nu avea nicio optiune inseamna, de fapt, a renunta, iar acest lucru, asa cum am mai spus si mai sus, este o alegere constienta pe care trebuie sa ne-o asumam.

Fă tot ceea ce este mai bine acum, pentru ca pe viitor să ai rezultate bune.

Intotdeauna facem cea mai buna alegere LA ACEL MOMENT. Chiar daca asa nu pare la prima vedere, exista mereu o intentie pozitiva chiar si in spatele unei actiuni ‘negative’. Asadar, totul este sa ne invatam lectiile si sa trecem mai departe, nerepetandu-le.

Fiecare dintre noi deține toate răspunsurile.

Un coach detine doar intrebarile, atat! Raspunsurile se afla in fiecare dintre noi, asteptand doar sa fie descoperite. Prin coaching ni se ofera posibilitatea de a face conexiuni la care nu ne-am gandit si de a vedea ca 1 si cu 1 nu fac doar 2, deoarece puterea lui ‘si’ este inimaginabil de mare.

0 comentarii 2372 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter