Cum să

Eficiența în vânzări: nu mai vorbiți, ci ascultați!

Doru Dima › Lun, 2015-03-09 13:51
“Odată ce ați încheiat vânzarea, nu mai vorbiți.” Așa ne spune Eric Chen, profesor de business la Universitatea din St. Joseph, într-un articol pentru Fast Company. “Tot ce mai puteți face după acest moment este să pierdeți afacerea.” Punctul cheie al eficienței în vânzări este să fiți un bun ascultător. Ascultarea poate fi avantajoasă și în cazul în care persoana cu care negociați are o scăpare și spune ceva ce nu intenționa. 
Foto: Shutterstock

Ascultarea este o componentă importantă a comunicării eficiente și de aceea se aplică nu doar vânzărilor. Acest articol vă va furniza patru sfaturi pentru a îmbunătăți abilitățile de comunicare:

1. Concepeți un plan

Înțelegeți modul în care ascultați și adaptați-vă preferințele dvs. la modul în care comunică ceilalți – cu alte cuvinte nu presupuneți că ceilalți vor asculta la fel ca dumneavoastră. Luați în considerare care este scopul interacțiunii dumneavoastră, ce informații veți afla, și care sunt cele trei puncte pe care le puteți comunica eficient, care vor aduce un plus de valoare celeilalte persoane.

2. Nu vă temeți de liniște

Liniștea poate fi ciudată și incomodă uneori. Rezistați tentației de a încerca să umpleți momentele de tăcere. Ascultarea este o abilitate esențială de comunicare eficientă, iar tăcerea este un instrument puternic, în special în negocierile eficiente ale vânzărilor. Tăcerea vă poate câștiga timp de gândire, dar în cazul în care omologul dumneavoastră este incomodat de tăcere, poate divulga ceva ce nu a vrut să divulge.

Citeşte mai multe pe DoruDima.ro

0 comentarii 1460 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter