Cum să

Avem nevoie de un om care să spună "Bravo, eşti foarte bun!"

Doru Dima › Lun, 2015-05-18 17:19
Productivitatea se rezumă la motivație în ceea ce privește talentul. Talentul înseamnă performanță fără efort. Dacă doi oameni împărtășesc același nivel de motivație, persoana mai talentată va avea performanțe mai bune, dând în final mai mult randament.

După același principiu, o persoană cu mai mult talent va obține aceeași productivitate cu mai puțin efort decât o persoană mai puțin talentată. „Ideea de bază este că talentul explică motivația”, conform unui articol Fast Company. Dacă cineva ți-ar spune „Nu te străduiești suficient”, acest lucru ar implica faptul că performanța și productivitatea ta sunt depășite de talent – că există un potențial de a face mai mult. Luând în considerare contextul, talentul și motivația sunt cele care mobilizează productivitatea și performanța.

Motivația fluctuează în funcție de condițiile interne și externe, dar în general, oamenii au niveluri de bază diferite ale motivației, datorită cărora putem prezice productivitatea și performanța. Talentul nu este suficient deoarece motivația poate inhiba sau stimula abilitățile inerente sau deprinse. Potrivit articolului, „deoarece nivelurile noastre de motivație nu sunt total imprevizibile, nivelurile de entuziasm și ambiție pot fi luate în calcul pentru a prevedea cum este cel mai probabil să se manifeste talentele noastre în viitor.” Iar dacă talentul înseamnă performanță minus efort, atunci se poate argumenta că potențialul înseamnă talent plus efort. Dacă investești efort în aptitudinile tale, ai potențial și productivitatea va crește în raport cu talentul. Deci, vei fi atât de talentat, sau vei atinge întreg potențialul talentului tău, doar dacă ești motivat să lucrezi din greu.

Citeşte mai multe pe DoruDima.ro

0 comentarii 1213 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter