Cum să

6 motive pentru care nu ne ajunge timpul. 6 solutii

Iulian Olariu › Mar, 2011-04-12 14:16

Timpul e o resursa limitata, dar care este la dispozitia tuturor in mod egal. Ceea ce alegem sa facem cu orele pe care le avem la dispozitie face insa diferenta. Tocmai de aceea, de multe ori, desi suntem ocupati 24 de ore din 24, rezultatele intarzie sa apara. Iar asta produce nemultumire si lipsa de satisfactie pe toate planurile. Si atunci nu ar mai trebui sa ne mire de ce viata noastra nu arata asa cum ne dorim. 

Iata cele mai importante motive din cauza carora ramanem fara timp:

1. Lipsa prioritatilor

Nu tot ce facem ne aduce mai aproape de success, de ceea ce conteaza cu adevarat pentru noi si ceea ce vrem sa obtinem. Obiectivele stabilite sunt cele mai importante, iar prioritare sunt activitatile care ne duc mai aproape de realizarea acestora. Asigura-te in permananta ca distingi activitatile operationale de cele care genereaza progres!

2. Amanarea

Inca de la prima ora a diminetii, ne ocupam de activitati mai putin importante. Fie ca citim presa sau alte site-uri preferate, fie ca asteptam sa ”ne trezim” pentru a incepe sa lucram, lasam de multe ori pentru mai tarziu ceea ce conteaza cu adevarat. Personal, imi incep dimineata cu o sarcina relevanta, dificila, care sa imi asigure deja un rezultat concret cu privire la proiectele in care ma implic.

3. Simtul urgentei

Unii oameni reusesc sa fie productivi si “sa faca lucrurile sa se intample” doar atunci cand sunt sub presiunea timpului. Daca o sarcina nu trebuie terminata imediat, atunci, probabil din comoditate sau alte motive, ea poate sa mai astepte pana la termenul limita. Obiceiul acesta poate fi observat mai ales la studenti, cand, desi stiu cu luni inainte, lasa pentru ultimele zile pregatirea pentru un examen important.

4. Organizarea deficitara

Lipsa ordinei si claritatii nu produce rezultate bune. Ma indoiesc ca cineva cu un program haotic si mediu de lucru dezorganizat stie cu adevarat ce este important si prioritar. Haosul genereaza stres si lipsa de control. A-ti programa lucrurile cu atentie nu poate decat sa fie in folosul tau! Incearca!

2 comentarii 12667 vizualizări

Comentarii

2011-05-18 14:36

NICU

dejà vu

Aceste soluţii le-am văzut şi în cursul de "time management" prezentat de Octravian Pantiş (editura Humanitas), şi îmi par a fi copiate la indigo.

2011-04-13 09:58

FLORIANA BOLDOJAR

Foarte utile solutiile

Foarte utile solutiile propuse, in perioada asta tocmai incerc sa le aplic si sa imi intre in rutina.
Mai ales cel cu mailul - dimineata, cand am cea mai multa energie, tind sa citesc inca mailurile desi mi-am propus sa fac acest lucru numai seara, cum mi se pare mai eficient.

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter