Inspirație

Cum identifici un mediu de lucru toxic la interviu

Dragoș Nicolae › Lun, 2014-05-26 13:44

Îţi doreşti această slujbă, e ideală în acest punct al carierei tale, dar cum afli dacă te vei simţi în largul tău la noul tău loc de muncă? Iată câteva întrebări pe care le poţi pune la interviu pentru a afla dacă viitorul tău mediu profesional e toxic sau nu.

Sursa:123rf.com

Petrecem opt ore pe zi la locul de muncă. Toate studiile demonstrează că angajaţii fericiţi sunt totodată angajaţi productivi. Însă, cum toate companiile reduc costuri şi încearcă să se menţină în contextul în care e din ce în ce mai costisitor să faci afaceri, unele medii profesionale s-au transformat în culturi toxice, care îţi transformă existenţa de zi cu zi de la birou în iadul pe pământ. Site-ul payscale.com a realizat o listă de trei întrebări care te ajută să identifici un mediu de lucru toxic încă din faza interviului:

1. Cum a devenit disponibil acest loc de muncă?

Află cât timp a lucrat pentru companie predecesorul tău şi, dacă se poate, de ce a părăsit compania. Fii foarte atent la vechimea angajaţilor din firmă. O companie la care angajaţii rămân o perioadă lungă de timp are şanse mari să fie un loc de muncă agreabil. O firmă care îşi tot pierde angajaţii şi trebuie să-i tot înlocuiască are şanse mari să fie toxică.

Amy Scholten, de la „Inner Medicine Publishing”, adaugă că dacă intervievatorul spune că predecesorul tău era „incompetent” sau „nu-şi făcea treaba” acest lucru poate indica un mediu profesional toxic.

2. Mi-aţi putea prezenta câţiva dintre viitorii colegi?

Urmăreşte cu mare atenţie reacţia angajatorului când îţi exprimi intenţia de a face cunoştinţă cu alţi angajaţi. Acesta ar putea fi un prim indiciu legat de cum se înţeleg oamenii şi de cât de bine dispuşi sunt angajaţii la locul de muncă. Dacă ţi se permite să faci cunoştinţă cu viitorii colegi, întreabă-i cum arată o zi obişnuită la locul de muncă. Fii foarte atent la ce spun, dar şi la cum o spun.

Dacă-ţi trec pe la ureche comentarii de tipul: „Dacă nu-mi dau demisia, o să-mi pierd minţile”, „Mă simt de parcă sunt la puşcărie”, „Nu îmi mai trăiesc viaţa, lucrez non-stop”, „Şeful meu o să mă bage la balamuc”, „Toată lumea din jurul meu e deprimată”, cu siguranţă te afli într-un mediu profesional toxic.

3 comentarii 22351 vizualizări

Comentarii

2014-05-31 12:46

MIHAI RADU

PUNCTUL 3

AMZA esti un novice.Daca ai citit articolul sigur te a atras ceva in momentul citirii lui.Am fost la interviuri unde mi sa prezentat absolut tot ce am cerut sa vad sau sa stiu. Asa ar trebuii sa fie intr o societate care se vrea in Europa.Sunt de acord cu articolul.

2014-05-28 08:42

AMZA

Articolul despre mediul toxic

Oameni buni, traiti cumva pe alta planeta decat mine?! Isi imagineaza cineva ca la un interviu poti pune intrebari de genu": "De ce a plecat predecesorul?", "Pot cunoaste un angajat?"... etc.? Si, mai mult, iti va raspunde cineva sincer la aceste intrebari? Si-ar risca vreun viitor coleg locul de munca doar ca sa te puna pe tine in garda ce te asteapta daca-i devii coleg? Cine sta acolo suportand conditiile vitrege de lucru inseamna ca are mare nevoie de acel loc de munca si nu va risca sa si-l piarda. Cat de naiv sa fii ca sa crezi asa ceva?
Va rog, putin realism, oameni buni! La un interviu te duci singur in fata unei comisii care are atuul ca ea decide viitorul tau si nu invers! Daca pui intrebari incomode, ai toate "sansele" sa nu primesti job-ul de care probabil ai mare nevoie, ca nu se gasesc locuri de munca pe toate drumurile... Cineva mai putin indiscret care sa ocupe insa acel post se va gasi, deci angajatorul isi va permite sa aleaga unul mai putin suspicios si incomod. Iar angajatorii sunt toti la fel, sa nu ne imaginam ca daca nu ne convine atitudinea unuia, ne permitem sa mergem la altul care se comporta ca la manual. In plus, intrebi degeaba, nu vei primi raspunsuri sincere daca ele sunt in dezavantajul companiei angajatoare. Tu nu stii nimic despre ei inainte sa devii un insider decat daca ai noroc sa gasesti pe net niste informatii de la vreun fost angajat care a avut doza de inconstienta sa arunce cu noroi in fostul angajator. Dar astfel de "sinucigasi" sunt putini pt ca, daca se gandeste la viitorul lui, se va abtine de la astfel de comentarii, caci ii va fi frica sa nu-i trezeasca reticente viitorului angajator, care-si va pune problema ca respectivul angajat este un om incomod, cu prea multa personalitate, care l-ar discredita si pe el daca ar fi nemultumit de noul loc de munca.
Prin urmare, stimate semnatar al articolului, nu mai dati recomandari fantezist-utopice din manuale, fiti un pic mai atent la realitatile din jurul nostru!
Si succes in cariera tuturor!

2014-05-28 04:39

RAZVAN NEINREGISTRAT

Punctul doi

In fiecare departament e unul care se simte ca la balamuc. Daca seful prezinta unui nou angajat tocmai pe ala, e semn de normalitate, sau ca seful e incepator.

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter