Inspirație

Cum arată ziua unui executiv Google: Îşi duce copiii la şcoală, pleacă la 17.30 de la muncă şi ia cina cu familia

Constantin Pescaru › Lun, 2017-10-09 16:44
Hiroshi Lockheimer este senior vice-president al diviziei de platforme şi ecosisteme la Google şi, evident, este un om foarte ocupat. Însă cum reuşeşte sa se încadreze în programul de lucru 9.00 - 17.30? Ce concesii face pentru a fi alături de familie? 

Ei bine, chiar dacă ajunge la birou în fiecare dimineaţă la ora 9.00 şi pleacă în jur de 17.30, el mai lucrează şi seara de acasă, dacă mai are lucruri urgente de rezolvat.

"Nu îmi e prea uşor să mă organizez timpul", mărturiseşte executivul Google, aşa că viaţa lui personală se cam întrepatrunde cu cea profesională, în sensul că seara mai lucrează de acasă, potrivit Business Insider.

Totuşi, el are câteva obiceiuri de care nu se dezice şi, graţie acestora, îşi menţine un echilibru cât de cât.

De exemplu, îşi face mereu timp dimineaţa să îşi ducă copiii la şcoală, iar în timpul zilei îşi rupe o jumătate de oră ca să meargă la sală. Mai mult, el pleacă de la muncă la 17.30, iar apoi ia cina cu familia. După aceea mai stă cu laptopul în braţe pentru a termina sarcinile pentru job.


CITEȘTE ȘI: Lecția de leadership. Haris Zachariades, CEO SoftOne: „În cele mai multe situații oamenii pleacă din companie pentru că liderul nu reușește să-i inspire” 
"Nu există o formulă care să funcţioneze pentru toată lumea, căci fiecare e diferit. Pentru mine e foarte important că îmi place ceea ce fac, aşa că lucrurile curg firesc", mai spune Hiroshi Lockheimer.

Haideţi să aruncăm o privire la programul zilnic al acestuia:

- Lockheimer spune că se trezeşte în fiecare dimineaţă entuziasmat să meargă la job. "Îmi place ceea ce fac, îmi place proiectele la care lucrez. Pasiunea e un lucru-cheie pentru mine", spune executivul Google.

- Prin natura jobului, el călătoreşte destul de mult. "Afacerea se bazează pe parteneriate, iar partenerii noştri sunt răspândiţi prin toată lumea".

- Atunci când nu este plecat, el îşi duce copiii în fiecare dimineaţă la şcoală. "Ţin foarte mult la acest lucru. E un obicei plăcut. De obicei ascultăm ştirile în maşină şi discutăm despre ce se întâmplă în ţară şi în lume", spune executivul Google.

- Ajunge la muncă în jurul orei 9.00.

- Având o poziţie executivă, el nu mai are timp şi să scrie coduri, lucru care îi lipseşte. Fiind foarte ocupat cu treburile organizatorice, el încearcă să îşi împartă timpul cât mai eficient posibil. Tocmai de aceea nu stă pe capul subalternilor, dar nici nu răspunde la fiecare email pe care îl primeşte.


CITEȘTE ȘI: Cui îi e frică de schimbare?
- Cu un program atât de încărcat, el mai are nevoie şi de puţină relaxare, pentru a-şi face ordine în gânduri. Aşa că petrece câteva minute în linişte, pentru a reflecta. "E important să-ţi faci timp să priveşti imaginea de ansamblu şi să te gândeşti la ce ai de făcut, să vezi ce lucruri se mai întâmplă în industria în care activezi - pare ceva simplu de făcut, dar de fapt e time consuming", a mărturisit executivul Google.

- Lockheimer merge la sală jumătate de oră pe zi, chiar şi atunci când călătoreşte. "E modul meu de a-mi reîncărca bateriile", spune acesta.

- De obicei, pleacă de la muncă la 17.30, merge acasă şi ia cina cu familia. Apoi, după ce copiii se bagă la culcare, el îşi ia laptopul în braţe şi continuă să muncească. 

- "Nu ştiu cum sunt alţii, dar la mine viaţa profesională se cam întrepătrunde cu cea personală. E greu să le separi. Însă încerc să mă ţin de acest program", a încheiat executivul Google. 


CITEȘTE ȘI: A fost denaturant conceptul “Cei 7 ani de acasă”? Și dacă da, cum? 
0 comentarii 3335 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter