Inspirație

Acest CEO a învăţat din propria experienţă de tată şi a schimbat politica beneficiilor acordate angajaţilor

Constantin Pescaru › Lun, 2018-06-18 11:03
Un copil îţi schimbă priorităţile în viaţă şi îţi scoate la iveală nişte "superputeri" pe care nu credeai că le ai în tine. Dar atunci când ai un job, lucrurile se complică puţin. Tocmai de aceea, acest CEO a învăţat din propria-i experienţă de tată şi a decis să modifice orânduiala în compania pe care o conduce.
Dan Springer (dreapta) şi cei...
  • DocuSign, companie ce oferă un serviciu de semnătură digitală pentru documente, a extins în februarie 2017 perioada concediului parental.
  • Acum, angajaţii care au un nou-născut pot sta acasă, pe banii firmei, timp de şase luni. 
  • Dan Springer, CEO-ul companiei, susţine că a luat această decizie după ce a realizat cât de grozav e să ai mai mult timp pe care să îl petreci cu copiii tăi.

Business Insider spune povestea lui.

Cu mult înainte de a prelua frâiele DocuSign, Springer îşi împărţea timpul între rolul de tată singur, cu doi copii, respectiv cel petrecut la conducerea firmei Responsys.

"A fost foarte greu să încerc să fac ambele lucruri bine, să conduc o companie şi să îmi cresc cei doi băieţi", mărturiseşte acesta.

Totul s-a schimbat când Oracle a cumpărat Respnsys cu 1,6 miliarde de dolari în 2014. În urma tranzacţiei, el a decis că e cazul să apese puţin frâna în carieră şi să se dedice mai mult familiei, aşa că a devenit consultant la câteva companii şi s-a băgat în câteva consilii de administraţie. Acest lucru i-a permis să aibă mai mult timp pentru băieţii lui. "Reuşeam să le fac micul-dejun în fiecare dimineaţă şi să luăm cina împreună în fiecare seară, dar şi să fiu prezent la antrenamente, la meciuri şi la alte evenimente din viaţa lor. Iar legătura noastră s-a întărit şi mai mult!", spune acesta.

Abia după ce unul dintre băieţi a intrat la facultate, iar celălalt în ultimul an de la liceu, Springer a acceptat rolul de CEO la DocuSign.

Iar la scurt timp după aceasta, departamentul de HR al companiei i-a propus să extindă perioada de concendiu parental plătit la şase luni. Iar el a acceptat cu plăcere: "Perioada petrecută cu băieţii mei a fost de-a dreptul minunată, aşa că am sprijinit această schimbare. Nu ar fi grozav ca toată lumea să poată petrece mai mult timp cu copiii lor?".

Există şi o componentă de flexibilitate, astfel că perioada de şase luni de concediu plătit poate fi luată oricând în primul an de la naşterea copilului.

Springer a spus că cel mai mult i-a ajutat pe părinţii singuri. "E mult mai greu să nu ai un partener care să te ajute în creşterea copiilor, presiunea e mult mai mare", explică acesta.

0 comentarii 551 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter