Inspirație

Cele mai importante sfaturi ale lui Steve Jobs

Alexandru Poenaru › Lun, 2014-10-06 14:08

A fost declarat CEO-ul deceniului trecut de catre revista Fortune si este una dintre cele mai influente persoane din ultimul secol in materie de tehnologie, inovatie si, nu in ultimul rand, business.

Dorinta lui Steve Jobs de a schimba lumea s-a reflectat in munca si dedicatia acestuia fata de compania Apple, facand din aceasta unul dintre cele mai cunoscute branduri la nivel mondial. Discursurile sale despre importanta pasiunii in ceea ce facem si despre beneficiile curajului de a gandi diferit au inspirat milioane de antreprenori si lideri din toata lumea. Iata cateva dintre ele, adunate de site-ul Business Insider:

·         „Creativitatea reprezinta abilitatea de a face conexiuni. Atunci cand intrebi oamenii creativi cum au realizat ceva, acestia se simt un pic vinovati pentru ca ei considera ca doar au vazut ceva ce parea evident.”

·         „Stiind ca intr-o zi voi muri este cea mai buna modalitate de a nu cadea in capcana de a crede ca am ceva de pierdut. Esti deja sortit pierii. Nu este nici un motiv pentru care sa nu asculti ce iti zice inima.”

·         „Este foarte greu sa realizezi design-ul produselor in timpul focus-grupurilor. Deseori oamenii nu stiu ceea ce vor pana cand nu le arati.”

·         „Fii un adept inrait al calitatii. Unii oameni nu sunt obisnuiti cu un mediu in care se cere excelenta.”

·         „Nu poti conecta punctele importante din viata ta incercand sa privesti in viitor, ci doar uitandu-te in spate. Astfel, trebuie sa ai incredere ca acele puncte se vor conecta la un moment dat, pe parcursul vietii tale. Trebuie sa crezi in ceva, fie ca este vorba de instinct, destin, karma, viata sau orice altceva. Aceasta atitudine nu m-a dezamagit niciodata si a jucat un rol foarte important in viata mea.”

·         „Munca iti va ocupa o mare parte din viata, iar singurul mod pentru a fi pe deplin satisfacut este sa faci ceea ce crezi ca este maret. Si singurul mod pentru a face ceva maret este sa iubesti ceea ce faci. Daca inca nu ai gasit asta, continua sa cauti. Nu te complace. La fel ca si cu celelalte lucruri ce tin de suflet, vei stii cand o gasesti. Si la fel ca in orice relatie, lucrurile vor merge din ce in mai bine pe masura ce anii vor trece. Continua sa cauti pana cand o gasesti. Nu te complace.”

·         „A fi cel mai bogat om din cimitir nu conteaza pentru mine. Ceea ce e important pentru mine este sa merg la culcare stiind ca am realizat ceva nemaipomenit.”

·         „Sunt la fel de mandru de lucrurile pe care nu le-am facut cat sunt si pentru cele pe care le-am facut. Inovatia inseamna sa spui „Nu” la o mie de lucruri.”

·         „Cred ca daca faci ceva ce iti iese bine, ar trebui apoi sa faci ceva extraordinar, fara sa ramai prea mult cu gandul la reusita pecedenta. Da-ti seama care este pasul urmator.”

·         „Concedierea de la Apple a fost cel mai bun lucru care mi se putea intampla. Presiunea succesului a fost inlocuita cu libertatea de a fi din nou la inceput. Am intrat astfel intr-una dintre cele mai creative perioade din viata mea.”

·         „La varsta de 17 ani am remarcat un citat care spunea ca daca traiesti fiecare zi ca si cum ar fi ultima, la un moment dat cu siguranta ca vei avea dreptate. A avut un impact deoseit asupra mea, iar in urmatorii 33 de ani, m-am uitat in oglinda in fiecare dimineata si m-am intrebat „Daca aceasta ar fi ultima zi din viata mea, voi mai face ceea ce am de gand sa fac astazi?” Ori de cate ori raspunsul a fost „Nu” prea multe zile la rand, am stiut ca am de facut o schimbare.”

·         „Sunt convins ca perseverenta reprezinta mai mult de jumatate din ceea ce separa antreprenorii de succes de cei lipsiti de succes.”

·         „Vreau sa imi las amprenta asupra Universului.”

0 comentarii 3217 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter