Inspirație

Arhitecturi urbane în viziunea elevilor laureați

Roxana Roseti › Mar, 2018-04-17 12:05
Grădina, parcul, colțurile din natură cu elemente urbane de arhitectură inspirate de realitatea înconjurătoare, elemente de natură fantastică, generate de imaginarul fiecăruia...

Este vorba despre tematica unei expoziții de pictură, al cărei vernisaj are loc astăzi, de la ora 17.00. De fapt, este vorba despre un amplu proiect în care sunt implicați peste 70 de elevi (clasele I–X)ai Școalii Gimnaziale de Arte nr. 3 din București.  

Expoziția va rămâne deschisă până pe 27 aprilie în locul unde are loc și vernisajul - Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO ,,Nicolae Bălcescu” din București.
Elevii coordonați de profesoara Florina Niță au realizat lucrări pe pânză după schițe originale și reinterpretări contemporane ale unor fotografii reprezentative. Ei sunt laureați la concursurile de gen, având numeroase premii, trofee și o intensă activitate artistică. Dintre proiectele lor de succes amintim ”Portertul – de la Impresionism la Postmodernism” (Biblioteca Națională a României, etaj 2), ”Grădina fantatistică” (Palatul Justiției, Sala Pașilor Pierduți), expoziția de gravură și obiecte din lut (Muzeul de Istorie al României) sau expoziția  ”Portrete cu mâini” (Galeria ”Luceafărul”).
 

0 comentarii 352 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter