Cum să, Work&life balance, Inspirație

Ai planuri mari pentru 2017? Trucuri de la un fost consultant de la Google despre cum să-ți fixezi obiectivele în noul an

Dana Badea › Vin, 2017-01-06 15:43
Dacă doriți ca 2017 să fie un an interesant, desenați-l în acest fel!
Este sfatul fostului consultant de carieră și strateg de business de la Google, Jenny Blake, care a ajutat mai mult de 1.000 de persoane să-și pună ordine în viață. „Ador să ajut oamenii să-și organizeze gândirea” se descrie în câteva cuvinte pe blogul său Jenny.  

Fostul career coach (antrenor de carieră) de la Google spune că cel mai simplu truc este crearea unei diagrame vizuale a intereselor și a scopurilor tale ("mind map"). Un desen nu vă ia atât de mult timp și v-ar putea ajuta să înțelegeți următorul proiect, hobby sau schimbare de carieră care va face din noul an unul mai fericit și de ce nu, cu mai mult succes, crede Jenny Blake.

"Felul meu preferat de a gândi creativ dacă este vorba despre valori sau stabilirea obiectivelor pentru noul an este prin hărți mentale” a declarat Jenny Blake pentru cnbc.com. Cum puteți crea această hartă mentală? Luați o bucată de hârtie, notați anul în centru, apoi trageți săgeți cu teme diferite, pe care le considerați că sunt importante pentru voi. De exemplu, ați putea trasa săgeți cu ce anume vă propuneți să obțineți în 2017 și cum veți face acest lucru în „afaceri, carieră, viața sentimentală, sănătate sau distracție. "
La fiecare dintre aceste teme, notați idei, teme suplimentare, pentru a  stabili ceea ce doriți să îmbunătățiți sau cum să le experimentați în acea zonă. Cum faceți acest lucru? Folosiți-vă de întrebări ajutătoare precum "Ce este important pentru mine în carieră, ? Și ce înseamnă succesul?". 
Pentru "viața personală", ai putea scrie " întâlniri cu prietenii cel puțin o dată pe lună" sau "cursuri de teatru, muzică, vizionări de spectacole, etc" la pasiuni.

Jenny Blake spune că acest truc vizual funcționează deoarece vă ajută să vedeți diferitele modalități prin care vă puteți îmbunătăți viața. De altfel titlul uneia dintre cărțile sale este "Pivot: Singura mișcare care contează este cea următoare." Și dacă ești ca mulți profesioniști, care stau prea mult timp în fața unui calculator, desenul va fi chiar distractiv. Scopul hărții este de a ieși din gândirea liniară și de a căuta și alte idei care să te conducă la următorul pas rezonant din viața ta.

0 comentarii 4871 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter