Inspirație

Ai avut o idee care nu a funcționat? Nu ești singurul! Iată câteva personalități care au dat greș, dar au ajuns celebri

Marius Dobre › Mar, 2012-07-24 13:10

De multe ori ne este foarte greu să ne revenim după ce ne punem toată energia, pasiunea și abilitățile pentru a reuși să obținem un lucru pe care îl dorim, fie el un job, o mărire salarială sau o evidențiere a contribuției noastre la succesul echipei, și totuși dăm greș. În astfel de momente începem să ne îndoim de noi, de calitățile noastre sau considerăm că am fost nedreptățiți și ne este greu să ne mai găsim o motivație suficient de puternică.

Există, însă, o mulțime de personalități cărora nu le-au ieșit lucrurile așa cum și-au dorit din prima, dar, perseverând, au ajuns să fie unii dintre cei mai importanți și cunoscuți oameni din lume. Cei de la BusinessInsider au alcătuit o listă cu câteva astfel de personalități pe care v-o prezentăm în continuare.

Poate unul dintre cele mai bune exemple de perseverență este fostul premier al Marii Britanii, Winston Churchill. Acesta a pierdut de fiecare dată lupta pentru postul la care candida, până când, la varsta de 62 de ani, a ajuns primul ministru al Marii Britanii, într-unul din momentele de cotitură ale istoriei.

Thomas Edison este un alt exemplu foarte bun. Profesorii îi spunea că este ”prea prost pentru a reuși să învețe ceva”. Acesta a ajuns să fie însă un mare inventator și un om de afaceri de success. Cea mai importantă invenție a sa a fost becul electric. Totuși, i-au trebui 1.000 de încercări până să găsească răspunsul corect. Dar eșecurile nu l-au doborât. Obișnuia să spună: "Nu am dat greș. Pur și simplu am descoperit 10.000 de idei care nu funcționează."

Steven Spielberg a fost respins de trei ori de board-ul facultății visurilor sale, University of Southern California. Asta nu l-a împiedicat să urmeze o carieră de success în lumea filmului.

Soichiro Honda nu a fost luat în considerare pentru un post de inginer la Toyota și a rămas șomer. Ulterior, acesta a început să creeze motociclete, a fondat Honda Motor și a devenit miliardar.

Walt Disney a fost concediat de la ziarul la care lucra deoarece editorul considera că duce lipsă de imaginație și idei bune. Acesta și-a încercat norocul cu mai multe afaceri, dar, odată cu debutul filmului Albă ca Zăpada, a cunoscut succesul și astfel a luat naștere imperiul atât de îndrăgit de copii.

Albert Einstein nu a învățat să vorbească decât la vârsta de patru ani și nu a fost în stare să citească înainte de șapte ani. Profesorii săi îl considerau ”încet” și ”handicapat mental”. Ulterior, s-a dovedit că avea un cu totul alt mod de a gândi și a ajuns să câștige premiul Nobel pentru fizică.

Prima companie auto a lui Henry Ford a dat faliment. A mai început alte două businessuri care n-au avut succes. Asta nu l-a împiedicat pe Ford să continue să încerce și să devină unul dintre cei mai mari antreprenori americani.

Stephen King era atât de nemulțumit de primul său roman , Carrie, încât l-a aruncat la gunoi. Norocul său a fost că soția lui a găsit manuscrisul în gunoi și l-a luat. În prezent, cele 49 de romane ale lui King s-au vândut în peste 350 de milioane de exemplare.

Ce putem învăța din toate aceste exemple? Oricât de greu ni s-ar părea un lucru și oricât de frustrați am fi la un anumit moment, e bine să nu ne pierdem speranța și să ne păstrăm dedicați țelurilor noastre, fie căaacestea se schimbă sau rămân aceleași pe parcursul vieții.

0 comentarii 2713 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter