Trend

#UncommonSense la TEDxBucharest: Vor urca pe scenă profesioniști din educație, antreprenoriat, activism, design şi tehnologie

Constantin Pescaru › Joi, 2017-11-16 14:51
TEDxBucharest aduce pe scenă, pe 22 noiembrie, profesioniști din educație, antreprenoriat, activism, design şi tehnologie. Discursurile lor se vor desfășura sub formatul consacrat TED şi vor fi reunite sub tema UNCOMMON SENSE.

Miercuri, 22 noiembrie, TEDxBucharest aduce pe scena Sălii Polivalente din Bucureşti, 14 momente excepționale din partea unor profesionişti recunoscuţi pe plan internaţional şi local în domenii precum educaţia, antreprenoriatul, activismul, designul şi tehnologia. La eveniment sunt așteptați peste 1.300 de participanți, devenind astfel una dintre cele mai mari conferințe de acest tip din regiune.

Cele mai noi nume confirmate pentru prezența pe scena TEDxBucharest sunt:

Amy Kaherl este un antreprenor social din Statele Unite. Detroit Soup, proiectul pe care Amy l-a inițiat în 2010, a reușit să schimbe percepția oamenilor despre cum își pot finanța ideile pentru a le pune apoi în aplicare. Inițiativa simplă a lui Amy a avut un impact uriaș – în peste 151 de cine cu supă, s-au strâns peste 140.000 de dolari, care au pus pe picioare peste 100 de proiecte de educație, artă, antreprenoriat social, tehnologie și agricultură urbană. Toate au schimbat în bine orașul Detroit.

Violeta Dascălu, profesoară şi directoare de şcoală care redefineşte unghiul din care trebuie privită performanța în educație. Predă geografia de peste 28 de ani şi din anul 2008 este directoarea școlii Ferdinand I din București. Este invitată pe scena TEDxBucharest pentru a vorbi despre felul în care a reușit să introducă noi programe în activitatea elevilor, să crească profilul școlii şi să integreze copii din categorii defavorizate şi să scadă rata de abandon școlar în rândul acestora.

Bill Carney, consultant de marketing determinat să demonstreze legătura între succesul în afaceri şi creativitate. E cunoscut ca un trainer foarte charismatic şi motivațional şi aduce cu el o experiență de business vastă în companii mari din industria auto.

Alexandra Furnea, jurnalist în industria muzicii underground, supraviețuitoare a incendiului din clubul Colectiv, a găsit o nouă motivație pentru a persevera în proiecte sociale şi în cariera de jurnalism. Alexandra vine pe scena TEDxBucharest pentru a împărtăși o perspectivă rară şi emoționantă şi felul în care o experiență tragică poate fi o motivare în plus pentru a persevera şi a îţi urma idealurile şi visele.

Ronni Abergel este fondatorul proiectului Human Library prin care își propune să combată violenţa provocată de prejudecăți prin întâlniri între diferite grupuri sociale. În librăria fondată de Ronni, poți „împrumuta” persoane reale cu care să discuți despre felul în care vezi lumea, să stabileşti o conexiune reală în care să abordezi și să tratezi felul în care interacționăm cu alți oameni şi despre cum tratăm prejudecățile legate de diferite grupuri. 

Ştefan Tănase, expert în securitate cibernetică, se luptă contra celor mai mari amenințări informatice la nivel mondial. Este un profesionist determinat să păstreze internetul liber dar în acelaşi timp sigur pentru utilizatori şi să prevină un val nou de infracțiuni, cu care încă nu suntem familiarizați.

Izzy Kalman, este un psiholog care de peste 40 de ani a dezvoltat o metodă eficientă și distractivă pentru a ajuta oamenii să rezolve probleme interpersonale care se aplică inclusiv fenomenului de bullying.

Cei șapte vorbitori anunțați azi se vor alătura primilor trei confirmați care vor ține discursuri sub tema UNCOMMON SENSE: Marco Poletto, arhitect şi designer care propune o perspectivă nouă asupra utilizării deşeurilor în orașele biosustenabile ale viitorului, Dinu Guțu, antropolog și observator al fenomenului ultras din România, Bryony Cole este fondatoarea companiei The Future of Sex, explorează impactul tehnologiei asupra relațiilor intime.

Mai multe detalii despre eveniment şi despre cei care vor fi prezenți pe scenă se găsesc pe www.tedxbucharest.ro.

0 comentarii 1398 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter