Trend

Situația pieţelor globale de acţiuni și de mărfuri, pe fondul unei potenţiale victorii a lui Hillary Clinton

Roxana Roseti › Mar, 2016-11-08 15:21
Valoarea netă cumulată a averilor a celor mai bogaţi oameni a crescut de vineri cu 0,8%, conform indexului Bloomberg al miliardarilor, până la nivelul de 4,4 mii de miliarde de dolari, înregistrată la închiderea pieţelor din New York.

Cei mai bogaţi oameni ai planetei şi-au adăugat în total 35,4 miliarde de dolari în conturi, luni, după ce jucătorii de la bursele de valori au speculat că Hillary Clinton va fi aleasă preşedinta Statelor Unite, potrivit Bloomberg.

Pieţele globale de acţiuni şi de mărfuri au crescut pe măsură ce investitorii au pariat pe ultima încercare a FBI care viza faptul că e-mailurile trimise de Clinton nu reprezintă o infracţiune, ceea ce i-au mărit şansele candidatei democrate de a deveni cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite. Mai mult, miliardarii americani preferă preşedinţia Clinton, conform donaţiilor acordate celor doi candidaţi, având în vedere că 17 dintre cei mai bogaţi oameni au contribuit la candidatura lui Hillary, potrivit datelor Bloomberg.
„Percepţia de piaţă este că preşedinţia Clinton va fi similară cu ultimii opt ani în termeni de acţiuni reglementatorii şi că amploarea schimbărilor în economie va fi mai mică prin comparaţie cu cea a unei preşedinţii Trump”, a susţinut Robert Lutts, reprezentantul Cabot Wealth Management Inc. din Salem, Massachusetts.

Miliardarii americani reprezintă o treime din totalul clasamentului celor mai bogaţi oameni, realizat de Bloomberg. Câştigurile au fost înregistrate la nivelul mai multor sectoare şi industrii, 118 miliardari având plusuri de 100 de milioane de dolari sau mai mult. Spre exemplu, cea mai bogată persoană din Mexic - magnatul din industria telecom, Carlos Slim - și-a mărit averea cu 2,5 miliarde de dolari în contextul în care peso-ul mexican a crescut pe fondul aşteptării ca Trump să piardă alegerile.

0 comentarii 579 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter