Trend

Câte „mașini verzi” au cumpărat românii în primele două luni din 2016

Dana Badea › Dum, 2016-03-20 11:14
Numărul autovehiculelor electrice și hibride noi vândute în România, în 2015, s-a dublat față de anul anterior, potrivit Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA). „Apetitul”pentru autovehicule „verzi” s-a menținut și în primele două luni din 2016, când vânzările aproape s-au dublat, față de aceeași perioadă a anului trecut. 
sursa: earthtimes.org

Vânzările raportate în perioada ianuarie — februarie 2016, reprezintă echivalentul a 0,6% din totalul autoturismelor noi comercializate la nivel național. Datele Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA) arată că în primele două luni, au fost cumpărate 74 de autoturisme hibride/electrice 100%, în creștere cu 89,7% în comparație cu același interval din 2015, când numărul acestora era de 39 de unități.

Comparativ cu 2014, anul trecut s-au comercializat  495 autovehiculelor electrice și hibride noi (236 unități în 2014). Pe ansamblul pieței, vânzările din februarie de vehicule noi sunt cele mai bune din ultimii ani (2010 — 2016), notează APIA. Cu toate acestea, circa 2,56 milioane de mașini au o vechime mai mare de 12 ani, în timp ce 1,20 milioane de mașini sunt mai vechi de 20 de ani. La nivelul Capitalei erau înregistrate, la finele anului trecut, 1,19 milioane de autovehicule, dintre care 956.664 autoturisme.

0 comentarii 631 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter