Trend

Bucureștenii vor primi „Zâmbete la plic”

Adriana Toma › Mie, 2014-12-10 12:52
Asociația DeVision și Biblioteca Metropolitană București lansează a doua ediție a proiectului „Zâmbete la plic”, al cărei scop este să aducă un zâmbet pe fețele bucureștenilor.
Sursă foto: 123rf.com

Dacă, anul trecut, voluntarii Asociației au împărțit plicuri cu mesaje frumoase în diferite zone din Capitală (Parcul Cișmigiu, Gara de Nord, zona centrală a orașului), anul acesta vor organiza un atelier de comunicare scrisă, în data de 13 decembrie, orele 11:00-13:00 la Filiala Bogdan Petriceicu Hașdeu a Bibliotecii Metropolitane București (strada Traian, numărul).

În cadrul acestui atelier, participanții vor afla care sunt beneficiile scrisului de mână, în detrimentul celui la calculator, și vor fi încurajați să scrie de mână mesaje unor persoane pe care nu le cunosc, care apoi vor fi inserate în cărțile din Bibliotecă, astfel încât cititorii să aibă o surpriză și să zâmbească atunci când le descoperă.

De ce un zâmbet la plic?

Bucureștenii sunt mai tot timpul grăbiți, posomorâți și zâmbesc destul de rar. Statisticile spun că un copil zâmbește de 400 de ori pe zi, în timp ce un adult doar de 20 de ori.

Prin această acțiune, Asociația DeVision și Biblioteca Metropolitană vor să demonstreze că zâmbetul aduce o mulțime de beneficii, de la reducerea stresului și îmbunătățirea funcționării inimii, la înlăturarea depresiei sau a stărilor anxioase. Pe de altă parte, scrisul de mână îmbunătățește memoria, cultivă răbdarea și este o metodă mai personală de comunicare.

0 comentarii 1416 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter