Tehnologie

Victorie românească la turneul de sumo robotic de la Tokyo

Dana Badea › Mar, 2018-01-16 14:18
Echipa românească Flex s-a clasat pe locul al doilea la cea de-a 29-a ediție a competiției de sumo robotic All Japan Robot Sumo Tournament, organizată în luna decembrie, la Tokyo, concurs la care au participat 120 roboți din 25 de țări.

Echipa Flex formată din ing. Adrian Gașpar, drd. ing. Andreea Beciu, drd. ing. Bogdan Istrate, drd. ing. Teodor Roșca, ing. Cristina Teodorescu, ing. Maria Laura Nichifor, ing. Marius Gîbu, ing. Ovidiu Marius Alexandru, ing. Robert Coțofană, urb. Suzana Neacsu, studenții Andrei Kovari, Mircea Zamfira și elevul Andrei Tudor, a înregistrat cel mai bun rezultat de până acum într-o asemenea competiție.

„După multă muncă și determinare, anul acesta am cucerit locul al doilea de pe podiumul din Japonia cu cel mai nou dintre cei patru roboți ai echipei noastre. În lupte ne-am înfruntat cu roboți de ultimă generație din Turcia, Polonia, Japonia și Egipt și am reușit performanța de a fi extrem de competitivi. Pentru a realiza un robot care să se bată la titlul mondial, este nevoie de câțiva ani de muncă, cercetare, dezvoltare și investiții de mii de euro. Performanța implică mari sacrificii și mulți bani. Fără ajutorul sponsorilor privați, nu am fi avut șansa să ajungem campioni europeni și vicecampioni mondiali”, spune ing. Adrian Gașpar, unul dintre fondatorii echipei Flex.

Cheetah, al doilea robot din lume

Robotul autonom Cheetah, declarat al doilea cel mai bun la nivel mondial, este o mașină electrică autonomă în miniatură, realizată din aluminiu, titan și fibră de carbon, dezvoltată pentru a permite atacul și eliminarea robotului advers din ringul competițional. Turneul mondial se desfășoară la clasa regină Mega Sumo, unde concurează roboți cu dimensiunea de 20x20 cm și greutatea de maximum trei kilograme.

România a participat la campionatul mondial cu patru echipe, Evo Robotics din București, Balmotus și Specular din Cluj-Napoca, Flex obținând cea mai bună clasare, imediat după cea a Poloniei.
 

0 comentarii 447 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter