Tehnologie

Un start-up din SUA vrea să producă ghete care urmăresc fiecare mișcare a lucrătorului

Dana Badea › Mar, 2018-01-16 18:20
Arată ca niște bocanci obișnuiți doar că producătorul le-a introdus niște senzori care se încarcă la fiecare mișcare a lucrătorului. Ideea le-a venit pornind de la faptul ca în SUA sunt peste 3 milioane de accidente de muncă anual. 
sursa: facebook

De asemenea, clienții pot încorpora diferiți senzori în bocanci. Cel mai evident exemplu ar fi un senzor GPS pentru a urmări traseul unui lucrător, dar o companie de gaz de exemplu ar putea pune un senzor care să detecteze scurgeri de gaze sau pentru cei care lucrează în zone cu temperaturi scăzute bocancii ar putea conține un indicator de temperatură pentru a evita riscul degerării sau hipotermiei.

Nicio firmă nu utilizează încă cizmele, dar SolePower, start-up care vrea să le producă, va încerca inițial să le vândă industriei de petrol și gaze și construcțiilor, domenii în care este nevoie de a îmbunătăți siguranța și eficiența lucrătorilor, iar compania lucrează și la o versiune pentru pompieri.

Hahna (foto) și Matt, fondatorii SolePower, au găsit o modalitate de a genera electricitate prin pașii omului pe durata cercetărilor efectuate la clasele de Engineering Engineering de la Universitatea Carnegie Mellon.
Ei au găsit o modalitate de a  capta energia rezultată din mișcarea umană și a o folosi ca alternativă de alimentare a telefoanelor mobile. Energia cinetică a loviturii de călcâie este transferată în sistemul mecanic, care o folosește pentru a roti un micro-generator.

sursa: cnbc.com

0 comentarii 470 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter