Tehnologie

Un mogul media din Rusia cheltuie milioane de dolari pentru a găsi nemurirea

Dana Badea › Joi, 2017-09-14 12:56
Banii vă pot cumpăra nemurirea, potrivit multimilionarului rus Dmitri Itskov, care a cheltuit o avere într-un proiect de creare a unui om nemuritor. El a raportat în 2015 afaceri de 1 miliard de lire sterline de la compania de media cu sediul în Moscova pe care o deține. 
sursa: 2045.com

Miliardarul rus Dmitri Itskov intenționează să trăiască pentru totdeauna prin tranferarea  personalității sale unui robot. El a investit o avere într-un proiect de creare a unui om care nu va muri niciodată și s-a întâlnit chiar și cu Dalai Lama pentru a discuta implicațiile noului "Avatar". 

Mogulul media Dmitri Itskov, în vârstă de 36 de ani, se află în spatele inițiativei "2045", un experiment ambițios care va aduce nemurirea în următorii 30 de ani, prin crearea unui robot capabil să stocheze personalități umane.


CITEŞTE ŞI: De la inginer de vânzări la CEO-ul companiei
Grupul de neurologi, constructori de roboți și cercetători spun că pot crea un android capabil să capteze personalitatea cuiva. Dmitri Itskov a declarat că diferiți oameni de știință o numesc tehnologie de încărcare sau transfer de minte iar el preferă să-i spună transfer de personalitate. Cercetătorii cred că roboții pot stoca gândurile și sentimentele unei persoane, deoarece creierul funcționează în același mod ca un computer. Nemurirea ar funcționa prin încărcarea unei versiuni digitale a unui creier uman într-un android - repornirea minții unei persoane - care ar putea fi copia robotică a unui corp uman sau, odată ce tehnologia se dezvoltă, o hologramă cu personalitate umană deplină. El a declarat într-un documentar pentru BBC Horizon, că dacă nu va dezvolta o tehnologie de imortalitate atunci va fi mort în următorii 35 de ani.
CITEŞTE ŞI: Cum ajungi angajatul lunii
„Prin încărcarea creierului într-un avatar robotic, te pot ajuta să trăiești pentru totdeauna” a fost mesajul transmis de Itskov bogaților planetei. Potrivit site-ului 2045.com  cerintele ca să devii nemuritor este să ai peste 18 ani, să fii în deplinătatea facultăților mintale și să dispui de cel puțin 3 milioane de dolari

sursa: telegraph.co.uk
sursa: 2045.com

0 comentarii 1625 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter