Tehnologie

Șase români sunt incluşi pe lista liderilor inovației din Europa Centrală și de Est

Constantin Pescaru › Vin, 2017-11-24 15:19
Șase români sunt incluşi pe lista New Europe 100 2017, ce cuprinde liderii inovației din Europa Centrală și de Est.

Creează galerii electronice cu arhive, luptă împotriva risipei de alimente, readuc la viață artă clasică și spun povești cu ajutorul noilor tehnologii – acestea sunt doar câteva dintre activitățile inovatorilor New Europe 100. New Europe 100 este o rețea de persoane inovatoare din ECE, selectate și înscrise pe o listă în fiecare an. Google anunță a patra ediție a listei New Europe 100, între care se află șase nume din România.

New Europe 100 are ca obiectiv construirea în regiune a unei astfel de rețele de inovatori, care să se sprijine reciproc și să stimuleze dezvoltarea. Anul acesta, o sută dintre cele mai inovatoare persoane și echipe se alătură rețelei New Europe 100, anunțul oficial fiind făcut astăzi, într-o gală ce are loc la Sofia, capitala Bulgariei.

Pe lista anului 2017 se regăsesc șase lideri și echipe din România. Proiectele și activitățile lor vin din domenii diverse, de la codare și securitate cibernetică la artă și realitate augmentată.  Nominalizații din România sunt:

  • Cristiana Bogățeanu, Academia Inventează
  • Alin Chiriac, Adfaber.org
  • Sergiu Ardelean, Artivive
  • Florin Talpeş, Bitdefender BOX
  • Daniel Dines, uipath.com
  • Ana Maria Udriște, Avocatoo

“Ediția de anul acesta se axează pe ‘jocul de echipă’: pentru ca inovațiile să devină un motor durabil al creșterii în economia digitală, acestea trebuie să se bazeze pe rețele de contacte și cooperare regională. Succesul regiunii noastre la scară globală poate fi consolidat prin coordonarea eforturilor tehnologice, prin partajarea de cunoștințe și experiențe, precum și prin promovarea intereselor Europei Centrale și de Est, ca regiune care stimulează inovațiile, cu un nivel ridicat de ambiții și deschidere față de întreprinzătorii care experimentează și îndrăznesc să își asume riscuri” – a declarat Marta Poślad, director Politici Publice & Relații Guvernamentale Google, Europa Centrală și de Est.

New Europe 100 promovează inovația în Europa Centrală și de Est, identificând liderii schimbării pozitive. Proiectul este organizat de Res Publica, Google, Fondul Internațional Vișegrad și Financial Times, alături de multe alte instituții și parteneri din Europa Centrală și de Est.

Lista completă a celor 100 de inovatori și o listă cu numele câștigătorilor edițiilor anterioare pot fi consultate la www.ne100.org.

0 comentarii 763 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter