Tehnologie

Invenţie românească prezentată la un eveniment extrem de important din Las Vegas

Constantin Pescaru › Mar, 2018-01-09 13:39
Un produs realizat în România este prezentat pe scena celui mai important eveniment din industria IT al începutului de an, care se desfăşoară în Las Vegas, SUA.

Bitdefender, cel mai mare producător autohton de software, prezintă la târgul de tehnologie Consumer Electronics Show din Las Vegas noile funcționalități ale celei de-a doua generații a Bitdefender BOX, dispozitivul de securitate produs la Satu Mare, care protejează toate gadgeturile inteligente conectate la internet.

A doua generație Bitdefender BOX este capabilă să se interconecteze cu asistenții din locuințe inteligente, precum Google Home și Amazon Echo, și le va permite utilizatorilor, printre altele, să folosească inclusiv comenzi vocale ca să scaneze de amenințări informatice anumite dispozitive sau să întrerupă conexiunea la internet când aceasta nu este necesară. BOX va încorpora și soluțiile de asistență parentală, care le permit părinților să asigure siguranța online a copiilor.

„Bitdefender a creat piața soluțiilor de securitate pentru locuințe conectate și, odată cu lansarea noii versiuni a BOX, compania reușește să consolideze distanța față de concurența apărută în ultimele luni. CES 2018 este scena principală pentru noi în acest an, locul ideal unde să arătăm noua abordare a securității informatice pentru dispozitive inteligente”, spune Florin Talpeș, CEO și cofondator al Bitdefender, care va prezenta în cadrul evenimentului cele mai recente inovații în materie de smart homes, pe 10 ianuarie.

Bitdefender BOX oferă un sistem avansat de protecție a datelor, bazat pe analiza în timp real a traficului de internet, și pe mecanisme de corelare a incidentelor de securitate cibernetică, care avertizează asupra amenințărilor periculoase și blochează încercările atacatorilor de a invada viața personală.


Citeşte şi: Lecția de leadership. Florin Talpeș - „Rolul meu este de visător șef”


Într-un interviu acordat de curând Revistei CARIERE, şeful Bitdefender a spus că producția BOX a fost mutată din China în ţara noastră pentru a doua generaţia a produsului, chiar dacă costurile totale de producție sunt cu 7% mai mari.

Talpeş a spus că a fost un vis personal ca produsul să fie made in Romania, dar la lansarea primei generații nu erau întrunite condițiile necesare. Compania a găsit însă acum un partener în grupul ZES Zollner Eletronik, companie germană din Satu Mare, cu 1.900 de angajati.

BOX, primul produs hardware al companiei, a fost proiectat de echipa de la Bucuresti. Produsul înglobează 21 de brevete de invenţie ale cercetătorilor din București, Cluj și Timișoara.

0 comentarii 523 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter