Tehnologie

Inteligenţa artificială ca parte din comunitate: Un bot a primit rezidenţă în Tokyo

Constantin Pescaru › Vin, 2017-11-10 18:54
Nu mai e mult până când inteligenţa umană va convieţui cu cea artificială. Un prim pas către această coabitare a fost făcut în Tokyo, unde i-a fost acordată rezidenţa... unui bot. Programul software bazat pe AI a fost botezat Shibuya Mirai şi este integrat într-o aplicaţie de mesagerie. 

"Mirai" înseamnă "viitor" în japoneză, potrivit Newsweek.

Decizia de a-i acorda rezidenţă face parte din planul autorităţilor din Ţara Soarelui Răsare de a recunoaşte astfel de entităţi ca cetăţeni, cu drepturi şi cu rezidenţă, la fel ca oamenii.

Motivul? Statutul inteligenţei artificiale trebuie reglementat înainte ca această să devină mult prea complexă şi, prin urmare, mai dificil de manevrat.

Cât despre bot-ul Mirai, vă putem spune că este integrat în aplicaţia de mesagerie Line, foarte populară în Japonia.

El se comportă ca un "băieţel" curios în vârstă de 7 ani care vorbeşte cu cetăţenii despre problemele pe care le întâmpină în oraşul lor.

"Hobby-urile sale sunt realizarea de fotografii şi observarea oamenilor. Îi place să discute, aşa că vă rugăm să îl întrebaţi orice", se arată într-o declaraţie oficială remisă AFP de compania producătoare.

Mirai nu este singurul exemplu al coabitării inteligenţei artificiale cu oamenii. De curând, robotul Sophia a primit cetăţenie din partea Arabiei Saudite, ţară care plănuiește să construiască pe coasta Mării Roșii un oraș organizat în jurul roboților și energiilor regenerabile

0 comentarii 771 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter