Tehnologie

Cum utilizează jurnaliștii de la NY Times tehnologia

Roxana Roseti › Lun, 2018-04-16 15:08
Cum folosesc jurnaliștii de la New York Times tehnologia? Jonah Bromwich, reporter de știri pentru The Times din New York, a discutat despre noile tehnologii, care şi-au asumat într-un mod indirect rolul de a face comunicarea mai clară, mai simplă. 

Prin urmare, “How do New York Times journalists use technology in their jobs and in their personal lives?”. “Și, de asemenea, “Care sunt câteva dintre instrumentele de tehnologie pe care te bazezi să rămâi în fruntea știrilor rapide și exacte?”.

“Folosesc câteva instrumente de suprafață. În principiu, ceea ce fac este să ne furnizeze un flux continuu de actualizare a tweets care au știri de ultimă oră în ele”, spune printre altele Bromwich, care subliniază și importanța Dataminr. (https://www.nytimes.com/2018/04/11/technology/personaltech/how-to-stay-on-top-of-breaking-news.html?rref=collection%2Fsectioncollection%2Fpersonaltech).
Dataminr fiind o companie de analiză social media în timp real, cu misiunea de a extrage valoare din mediile sociale pentru clienți, din sectoarele financiar și guvernamental. “De exemplu, am putea deveni conștienți de o poveste pe care dorim să o monitorizăm (și eventual acoperim) atunci când un tweet de la un reporter local din Houston spune ceva de genul <Focuri de armă trase în Houston>.  Și apoi, câteva secunde mai târziu, un altul dintr-un cont diferit spune:  <Whoa, sunt în Houston și cred că tocmai am auzit focuri de artificii, sau poate focuri de armă>…Sunt multe tweet-uri pe care nu le-am fi vedea dacă Dataminr nu mi-ar atrage imediat atenția”, mai notează Bromwich. Potrivit acestuia, jurnaliștii iubesc tehnologia, pe care o folosesc tot timpul (sau mai bine zis de care se folosesc): “Twitter, Facebook, Slack…Folosim fiecare instrument pentru a asculta ce… gândesc cititorii.  De asemenea, folosim Twitter și Reddit pentru povești de trend”.
Totuși, care dintre ele este cea mai importantă? “Pentru știrile de ultimă oră, probabil Dataminr. Este un instrument util. Pentru știrile de trend, ceea ce sperăm să facem este să punem laolaltă modele pe care alții ar putea să nu le aibă sau să facă o…nouă rotire pe o poveste care este deja acolo”.

Well… the tech he’s using, am putea spune. Cum rămâne cu terenul – ca să ne exprimăm jurnalistic, nu putem spune rămâne de văzut pentru că se vede: tehnologia, desi implică, să-i zicem, “jurnalismul la distanță“, implică mai puține costuri și rapiditate. Totuși rămâne de văzut cât de reale sunt știrile în timp real…     
 
.
 

0 comentarii 395 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter