Tehnologie

Robot concediat după o săptămână pentru că încurca clienții

Dana Badea › Mar, 2018-01-23 14:06
Scoțienii nu par să accepte cu ușurință invazia inteligenței artificiale în activitatea vieții de zi cu zi. Patronii unui supermarket din Scoţia au renunțat la serviciile unui robot pe motiv de ...incompetenţă.
sursa: BBC

Temerile că roboții ar putea să ia slujbele oamenilor ar putea fi premature după ce primul asistent cyborg al unui magazin din Regatul Unit a fost demis după o săptămână pe motiv că mai mult deruta decât ajuta clienții.

Fabio era programat să direcționeze clienții către sutele de produse din magazin și inițial a încântat cumpărătorii cu saluturile, cu glumele sau cu îmbrățisările sale.

Însă cumpărătorii au început să fie frustrați atunci când robotul nu a putut oferi informațiile necesare dorințelor lor. Când a fost întrebat unde este berea, robotul a răspuns: "Este în secțiunea de alcool".

Dupa cincisprezece minute pe culoar, Fabio a reușit să convingă doar doi clienți pentru a lua o mostră în timp ce colegii săi au reușit să ajungă convingă 12 cumpărători, fapt pentru care simpaticul robot a fost concediat. 

0 comentarii 787 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter